Nyheter
/siteassets/nyheter/2016/april/energi770x380.jpg

Brexit påverkar bränslemarknaden och utsläppsrättspriserna

23 augusti 2016
Huvudpunkterna i Swecos månadsrapport om energimarknaden augusti 2016: Gasanvändningen i Europa ökar. Utsläppsrättspriserna sänktes till den lägsta nivån på två år.
/siteassets/nyheter/2016/augusti/oresund_city.jpg

Öresund City en ny europeisk metropol 2030

19 augusti 2016
Swecos vision ”Ge mig era trötta” har idag tilldelats första pris i idétävlingen Imagine Open Skåne 2030. Bidraget som arkitekter på Sweco ligger bakom bygger på en vision där Köpenhamn och Malmö, genom en ny arkipelag, slås ihop till Öresund City.

Kyrka av Sweco till final i internationell arkitekttävling

18 augusti 2016
Med Amhults kyrka utanför Göteborg går Swecos arkitekter direkt till final i den internationella arkitekturtävlingen World Architecture Festival (WAF). Det är tredje året i rad som Swecos projekt går vidare i det som numera benämns som världsmästerskapet i arkitektur.
/siteassets/nyheter/2016/augusti/aretstillvaxtkommunhbg2016.jpg

Helsingborg – Årets tillväxtkommun 2016

17 augusti 2016
Helsingborg är en stad som driver utvecklingen framåt genom digitalisering, nytänkande och innovationer. Deras starka politiska ledarskap, ambitiösa tillväxtmål och tydliga framtidsvision gör att de tilldelas utmärkelsen Årets Tillväxtkommun 2016.
/siteassets/nyheter/2016/augusti/qi-li_770x380.jpg

Ny i Sverige och på Sweco – Qi Li

16 augusti 2016
Qi Li är kinesiskan som kom till Sverige för att läsa masterprogrammet på KTH. Ett jobb som ger energi och passion stod överst på önskelistan efter examen. Sedan i maj arbetar hon som installationskonsult på Sweco i Stockholm.

Sweco utvecklar transportvägar på floderna Seine och Scheldt

12 augusti 2016
Sweco anlitas för projektering och projektledning när transportvägarna på floderna Seine och Scheldt ska utvecklas. Kunden är det flamländska vattenvägsbolaget Waterwegen en Zeekanaal NV. Värdet på uppdraget uppgår till cirka 50 miljoner SEK (cirka 5 miljoner EUR). 
/siteassets/nyheter/2016/augusti/plantagon_kvall_770x380.jpg

Prestigefyllt internationellt arkitektpris till vertikalt växthus i Linköping

09 augusti 2016
The Plantagon World Food Building i Linköping har tilldelats det prestigefyllda priset International Architecture Award 2016. Det är företaget Plantagon som i nära samarbete med arkitekter på Sweco utvecklat den unika idén till hållbar stadsodling i stor skala.

Sweco AB (publ) Delårsrapport januari-juni 2016

18 juli 2016
Starkaste kvartalsresultatet hittills
/siteassets/nyheter/2016/juni/malmbanan770.jpg

Nytänkande järnvägsteknik på Malmbanan sparar många miljoner

29 juni 2016
En besparing på 60-100 miljoner kronor. Det är ett av resultaten när Swecos järnvägsexperter hjälpt Trafikverket i förberedelserna inför övergången till ERTMS, det nya europeiska trafikstyrningssystemet för järnväg.

Arbetsmarknadsregioner är grunden för tillväxt enligt ny rapport från Sweco och Arena för Tillväxt

28 juni 2016
Rapporten Sveriges Nya Geografi, framtagen av Sweco och Arena för Tillväxt, visar att samhällsutvecklingen och kommunernas tillväxt har blivit mer beroende av flöden över kommungränser. De senaste tio åren har regionförstoringen i landet medfört större och färre regioner och prognosen är att regionförstoringen kommer fortsätta. Rörligheten över kommungränserna har ökat kraftigt, vilket har gett tydligare fokus på arbetsmarknadsregioner.

Hitta rätt person på Sweco

Sök efter expertis

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.