Nyheter
/siteassets/nyheter/2017/03_mars/earthhour_770.jpg

Earth hour – åtta klimatsmarta tips

24 mars 2017
På lördag är det dags för årets Earth hour, världens största miljömanifestation. Sweco är med och tar ställning för klimatet genom att dela med oss av klimatsmarta projekt och tips.

Kallelse till årsstämma i SWECO AB (publ)

22 mars 2017

Sweco utökar arbetet med översvämningsskydd i Polen

20 mars 2017
Sweco har tecknat nya avtal för att tillhandahålla konsulttjänster till projektet Odra-Vistula Flood Management. Detta är Swecos tredje och fjärde avtal inom ramen för samma projekt och värdet på dem uppgår till 24 miljoner PLN (cirka 53 miljoner kronor eller 5,5 miljoner euro).

Så fortlöper arbetet i regeringens samverkansgrupp för smarta städer

17 mars 2017
Sedan hösten 2016 är Ulf Ranhagen, chefsarkitekt på Sweco och senior professor, ledamot i regeringens samverkansgrupp för smarta städer. De fem samverkansgrupperna har som uppgift att identifiera utmaningar och möjligheter för innovation och nya jobb inom respektive område. Vi träffar Ulf som berättar om hur arbetet har fortlöpt sedan starten inom smarta städer-gruppen.
/siteassets/karriar/branschbast770x380.jpg

Sweco fortfarande i topp bland ingenjörsstudenter

16 mars 2017
När Sveriges ingenjörsstudenter röstar fram sin drömarbetsgivare placerar sig Sweco återigen högt upp på topplistan. Det visar Universums undersökning Företagsbarometern, som i år besvarats av över 21 000 svenska universitets- och högskolestudenter.
/siteassets/nyheter/2017/03_mars/kyrka770.jpg

Arkitekt på Sweco tilldelas Svenska kyrkans kulturpris 2016

13 mars 2017
För sina betydelsefulla insatser vad gäller arkitektonisk gestaltning har Margareta Diedrichs, arkitekt på Sweco, fått ta emot Svenska kyrkan i Göteborgs kulturpris 2016. Margareta har under sin tid på Sweco bland annat utformat den prisade Amhults kyrka, Örgryte församlingshem, och Lundby nya kyrka.

Valberedningens förslag till styrelseledamöter i Sweco AB

10 mars 2017
Swecos valberedning föreslår inför årsstämman 2017 att styrelsen ska bestå av åtta ledamöter. Valberedningen föreslår val av Elaine Weidman Grunewald som ny ledamot. Valberedningen föreslår omval av Anders G. Carlberg, Tomas Carlsson, Gunnel Duveblad, Johan Hjertonsson, Eva Lindqvist, Johan Nordström, samt Christine Wolf. Vidare föreslår valberedningen omval av Johan Nordström till styrelsens ordförande. Carola Teir-Lehtinen har undanbett sig omval.
/siteassets/nyheter/2017/03_mars/asa770.jpg

Åsa Bergman tilldelas internationellt pris för kvinnligt ledarskap

08 mars 2017
Sweco Sveriges vd Åsa Bergman tilldelas det internationella priset Leading Women Awards av hållbarhetsorganisationen World Business Council for Sustainable Development, WBCSD. Utmärkelsen uppmärksammar kvinnliga ledare som visar vägen mot en jämställd och hållbar framtid.
/siteassets/nyheter/2017/03_mars/agnes770x380.jpg

Ur Sweco-arkivet: Agnes Magnell – Sveriges första kvinnliga arkitekt

08 mars 2017
Agnes Magnell var en kvinnlig pionjär inom arkitektyrket. Hon antogs som elev på arkitektlinjen på KTH mer än 20 år innan kvinnor officiellt fick tillträde till utbildningen och ritade vattentorn och kraftverk åt Vattenbyggnadsbyrån.
/siteassets/nyheter/2017/03_mars/angered770.jpg

Fyra år med Angeredsutmaningen – Swecos samverkan med gymnasieelever

02 mars 2017
Sweco i Göteborg är sedan 2014 engagerade i Angeredsutmaningen, ett initiativ av Angeredsgymnasiet, där företag genom sin närvaro och engagemang försöker vara en förebild och väcka nyfikenhet för samhällsfrågor bland skolans elever. Vi träffar Asal Josefsson, rektor för skolan, för att höra mer om satsningen och vilka positiva effekter hon kan se.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.