Nyheter
/siteassets/nyheter/2017/10_oktober/gemigeratrotta770.jpg

Swecos visionsstudie vinner arkitekturpris

24 oktober 2017
Visionsstudien Ge mig era trötta, där Malmö och Köpenhamn slås samman till en stad, har tilldelats arkitekturpriset WAFX Prize av World Architecture Festival. Det internationella priset syftar till att uppmärksamma projekt som identifierar framtida utmaningar inom arkitektur.

Sweco expanderar i Norge

23 oktober 2017
Sweco förvärvar Dimensjon Rådgivning AS, ett norskt teknikkonsultföretag baserat i Stavanger. Dimensjon är specialiserat inom samhällsplanering, byggteknik och infrastruktur.
/siteassets/nyheter/2017/10_oktober/designdialog770.jpg

10 år och 100 designdialoger – Sweco ger ut bok om designdrivna dialoger

18 oktober 2017
Efter tio år och 100 genomdrivna designdialoger ger nu Sweco tillsammans med Chalmers ut boken ”Designdrivna dialoger för arkitektur och samhällsbyggnad”. Boken beskriver i både teori och konkreta exempel hur man kan jobba med en dialogbaserad arbetsmetodik.
/siteassets/nyheter/2017/10_oktober/bhutan770.jpg

Sweco undersöker miljö- och samhällseffekter av vattenkraft i Bhutan

17 oktober 2017
Sweco anlitas av Världsbanken för att undersöka hållbarheten och miljöpåverkan av vattenkraft i Bhutan. Uppdraget är ett led i att stödja den strategiska planeringen för landets fortsatta utbyggnad av vattenkraft och omfattar att studera vilka effekter planerad vattenkraft kan komma att få på miljö, invånare och samhälle.

Sweco ska planera och utforma fastighetsprojektet Grand Central i Frankfurt am Main

16 oktober 2017
Sweco har fått uppdraget av Groß & Partner mbH och Phoenix Real Estate Development GmbH att planera och utforma betydande delar av Frankfurt Grand Central, ett kommersiellt fastighetsprojekt i centrala Frankfurt am Main, Tyskland.
/siteassets/nyheter/2017/10_oktober/landvetter770.jpg

Byggstart för Göteborg Landvetter Airport

13 oktober 2017
Sweco har arbetat med flera projekt inom ramen för utvecklingen av Swedavia Landvetter Airport. Förra fredagen togs första spadtaget till Terminalexpansion Söder, som är den största tillbyggnaden sedan flygplatsen byggdes 1977.
/siteassets/nyheter/2017/10_oktober/framtid_arkitektur770.jpg

Framtidens arkitektur skapas av våra barn

10 oktober 2017
Vad är arkitektur och hur ska vi bo i framtiden? När arkitekter på Sweco träffar skolbarn i Gävle, uppstår både inspiration och nya infallsvinklar i yrket som arkitekt. Under workshops arbetar arkitekter och barn tillsammans kring både riktiga och fiktiva uppdrag.

Sweco ska utforma ny motorväg i Norge

05 oktober 2017
Sweco har fått uppdraget att utforma den nya 24 kilometer långa motorvägen E6 i norska Hedmark. 

Sweco deltar i stort projekt som kartlägger okända miljögifter

03 oktober 2017
Det används allt fler kemikalier på grund av ökad befolkningsmängd och den årliga kemikalieproduktionen uppgår till flera hundra miljoner ton. Några ämnen är direkt skadliga för människan och det finns fortfarande många ämnen som har okända effekter på vår hälsa. Sweco är med i ett projekt med syfte att skapa en giftfri miljö enligt de svenska miljömålen.
/siteassets/nyheter/2017/10_oktober/stenpiren770.jpg

Stenpiren resecentrum nominerat till Sienapriset

02 oktober 2017
Stenpiren resecentrum i Göteborg är nominerat till 2017 års Sienapris, Sveriges mest prestigefulla utmärkelse inom landskapsarkitektur. Bakom resecentret står arkitekter och landskapsarkitekter på Sweco.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.