Nyheter

Hållbart hus av Swecos arkitekter får priset Årets BREEAM-byggnad

24 oktober 2016
Under Sweden Green Building Council Awards i veckan tilldelades ett av Swecos projekt i Gränbystaden priset som Årets BREEAM-byggnad. Utmärkelsen syftar till att premiera hållbart byggande i Sverige.

Tunnelbanan till Nacka och söderort till final i internationell infrastrukturtävling

21 oktober 2016
Landstingets förvaltning för utbyggd tunnelbana är tillsammans med konsultbolagen Sweco och Typsa en av tre finalister i kategorin ”Innovation in Rail and Transit” i 2016 års Be Inspired Awards. Tävlingen belönar innovation och kunnande i infrastrukturprojekt och det är arbetet med digitala informationsmodeller i BIM*och 3D-modellering som nominerats:

Sweco växer inom arkitektur i Tyskland

19 oktober 2016
Sweco förvärvar Jo. Franzke, ett tyskt arkitektföretag med 40 medarbetare. Därmed fortsätter Sweco att stärka sitt erbjudande och sin närvaro på den tyska marknaden. 
/siteassets/nyheter/2016/oktober/restauranger_malmo_2_770.jpg

Universitetsholmen får två nya restauranger

14 oktober 2016
I dag slår portarna upp till restaurangerna The Fish & Chip Shop och The Black Ox på Universitetsholmen i Malmö. Det är arkitekter på Sweco som står bakom inredningskonceptet för de båda restaurangerna.
/siteassets/nyheter/2016/april/energi770x380.jpg

OPEC-möte ger reaktioner på energimarknaden

11 oktober 2016
Huvudpunkterna i Swecos månadsrapport om energimarknaden oktober 2016: Svag hydrologisk balans under hösten. Regeringen föreslår energilagringsbidrag.

Sweco moderniserar Gävle sjukhus

05 oktober 2016
Sweco anlitas i ett omfattande uppdrag av Region Gävleborg för att utarbeta program- och systemhandlingar när Gävle sjukhus ska byggas om. Helhetsresultatet ska bli ett sjukhus som tillgodoser dagens höga krav på välkomnande miljöer, modern teknik och patientsäkerhet. 
/siteassets/nyheter/2016/oktober/stromkaj770_1.jpg

Strömkajen – ett steg närmare Sienapriset

05 oktober 2016
Strömkajen i Stockholm är nominerat till 2016 års Sienapris, Sveriges mest prestigefulla utmärkelse inom landskapsarkitektur. Bakom ombyggnaden av Strömkajen står landskapsarkitekter på Sweco.
/siteassets/nyheter/2016/september/cemre770.jpg

Ny i Sverige och på Sweco – Cemre Özgüven

30 september 2016
Cemre Özgüven föddes och växte upp i Izmir, Turkiets tredje största stad. Där studerade hon också till högskoleingenjör inom maskinteknik. Efter att ha gift sig och flyttat till Sverige hittade Cemre ett företag som hon bara måste få arbeta på.
/siteassets/nyheter/2016/september/karriarbarometern_770x380.jpg

Sweco i topp när ingenjörer rankar drömarbetsgivare

29 september 2016
Idag offentliggjordes resultatet i Universums KarriärBarometer 2016. Sweco placerar sig på första plats bland högskoleingenjörer och på andra plats bland civilingenjörer.
/siteassets/nyheter/2016/september/rinkeby770.jpg

Nu invigs Rinkebystråket

29 september 2016
På fredag invigs Rinkebystråket i Stockholm, som är utformat av Swecos arkitekter. Från att ha varit en gata som separerat gående från fordonstrafikanter har Rinkebystråket blivit en levande stadsmiljö med butiker, restauranger, träd och mötesplatser.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.