Nyheter
/siteassets/nyheter/2017/06_juni/odenplan-770x380.jpg

Snart dags för invigning av Citybanan

27 juni 2017
Den 10 juli invigs Citybanan, den nya pendeltågstunneln som går mellan Stockholms Södra och Solna. Sweco har deltagit i projektet inom flera delområden och i många olika discipliner.

Sweco utvecklar utformningen av ERTMS när Malmbanan framtidssäkras

26 juni 2017
Sweco har fått det första detaljprojekteringsuppdraget när Malmbanan utrustas med ERTMS, det nya europeiska trafikstyrningssystemet för järnväg. Därmed utvecklar Sweco tillsammans med Trafikverket utformningen av ERTMS när Sveriges järnväg ställer om till framtidens trafikstyrningssystem.
/siteassets/nyheter/2017/06_juni/linbanor770.jpg

Sweco rådgivare när linbana planeras i Göteborg

20 juni 2017
Sweco har uppdrag som rådgivare när en linbana planeras i Göteborg, som den första i sitt slag i Sverige och Norden. Linbanan planeras över älven för att binda samman staden och erbjuder resenärer hög turtäthet till en låg energiförbrukning och låga driftskostnader.
/siteassets/nyheter/2017/06_juni/stureplan_770x380.jpg

Sweco planerar delar av Stureplan i Stockholm

19 juni 2017
Just nu pågår planeringen av hur Stureplanskvarteret i centrala Stockholm ska moderniseras. Swecos experter är involverade i flera uppdrag, bland annat som arkitektsamordnare med uppdrag att koordinera designarbetet mellan flera kontor och myndigheter.
/siteassets/nyheter/2017/06_juni/launch_kiruna_770.jpg

Sweco får helhetsåtagande när ny raketanläggning planeras utanför Kiruna

14 juni 2017
Sweco har fått uppdraget som generalkonsult när Swedish Space Corporation, SSC, planerar en ny anläggning för uppskjutning av raketer på Esrange Space Center utanför Kiruna. Sweco tar ett helhetsansvar för den nya anläggningen, som ska göra det möjligt att skjuta upp större sondraketer och placera satelliter i omloppsbana.

Ann-Louise Lökholm Klasson ny vd för Swecos anläggningsverksamhet

13 juni 2017
Ann-Louise Lökholm Klasson tillträder som vd för Swecos anläggningsverksamhet med cirka 800 medarbetare i Sverige.

Idétävling om framtidens kollektiva resande för blivande arkitekter avgjord

13 juni 2017
Idag korades vinnarna i idétävlingen för blivande arkitekter ”Framtidens kollektiva resande” som arrangerats av Sweco och Volvo Bussar. ”De tävlande har med ett tydligt formspråk presenterat ett resecentrum med stor flexibilitet som kan möta flera av framtidens utmaningar”, anser juryn om det vinnande bidraget En stilla stund på väg.
/siteassets/nyheter/2017/06_juni/anna_johansson770x380.jpg

Infrastrukturministern på besök hos Sweco

08 juni 2017
Förra veckan hade Swecos kontor i Göteborg besök av infrastrukturminister Anna Johansson. Anna var på plats för att diskutera framtidens infrastruktur och få en inblick i ingenjörers och arkitekters vardag.

Sweco får uppdrag av Svensk Kärnbränslehantering för att medverka i planering och utformning av inkapslingsanläggningen Clink

07 juni 2017
Sweco anlitas när SKB, Svensk Kärnbränslehantering, påbörjar systemkonstruktion och säkerhetsredovisning för den planerade inkapslingsanläggningen Clink i Oskarshamn.
/siteassets/nyheter/2017/05_maj/arknat_770x380.jpg

Nu startar Arknat

05 juni 2017
Med start idag inleds den två veckor långa arkitekturfestivalen Arknat i världsarvet Höga Kusten. 15 studenter från hela Norden är samlade och ska tillsammans utforma vindskydd i trä som placeras ut i det populära naturområdet. Initiativet är ett sätt att bland annat öka förståelsen och förstärka kombinationen mellan arkitektur och natur. Arknat arrangeras av Sweco tillsammans med FriluftsByn.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.