Swecos traineeprogram 2014-2015

För oss på Sweco är långsiktig hållbarhet själva drivkraften. Nu söker vi 20 traineer som vill komma med på resan. Under nio månader kommer du att samverka i olika team, lösa skiftande problem och lära dig uppdragsstyrning, affärsmannaskap och hållbar samhällsutveckling. Du är nyutexaminerad civil- eller högskoleingenjör, arkitekt eller naturvetare Och du har en drivkraft som stämmer med vår. Kom med och skapa en hållbar värld – vi har bara börjat!

På Sweco arbetar över 9 000 konsulter med projekt som inte bara ska vara ekonomiskt hållbara, utan även socialt hållbara och ha minsta möjliga påverkan på miljön. Som trainee hos oss får du ta ansvar för ett eget projekt direkt, samtidigt som du får utbildning i presentationsteknik, projektstyrning, affärsmannaskap, hållbar utveckling och teambuilding. 

Redan från början erbjuds du en anställning som konsult i något av våra verksamhetsområden, med en marknadsmässig ingångslön. Under dina första nio månader får du genomgå ett skräddarsytt utbildningsprogram parallellt med ditt arbete i skarpa uppdrag. Allt med syfte att snabbt bli en affärsmässig konsult, utöka ditt nätverk med andra unga inom Sweco och få en bred inblick i Swecos verksamhetsområden.

Vem söker vi?

Vårt traineeprogram passar dig som är nyexaminerad civil- eller högskoleingenjör, arkitekt, naturvetare, nationalekonom eller inriktad mot samhällsvetenskaplig analys eller IT och som bestämt dig för att arbeta för en hållbar utveckling.

Du som söker ska ha en färdig examen. Du är nyutexaminerad eller har arbetat i högst två år. Även du som inte blir färdig med din examen förrän till sommaren kan söka, det viktigaste är att du är klar till dess programmet startar i höst. Andra urvalskriterier är goda studieresultat, social kompetens, konsultegenskaper, samt samhällsengagemang. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Ansök senast den 31 mars 2014

Vi har en rad olika traineetjänster, inom våra olika verksamhetsområden och på olika orter i landet. Du söker till programmet genom att söka den traineetjänst där din kompetens passar bäst in och den ort där du helst vill arbeta.

Traineeprogrammet startar i september och pågår i nio månader. Välkommen med din ansökan senast 31 mars 2014.

Ansökningstiden till årets traineeprogram har gått ut och vi har tagit emot rekordmånga sökanden. Vi kan inte ta emot fler ansökningar i år men återkom gärna nästa år eller sök något av våra tillgängliga jobb

Information till dig som har sökt till årets traineeprogram

Så här ser den fortsatta processen ut:

  • I april påbörjas urvalsprocessen och de kandidater som går vidare kontaktas för intervju. Intervjuer genomförs under april.

  • I början på maj är det dags för det vi kallar assessment center, för de slutkandidater som går vidare från intervju.

  • I slutet på maj, eller senast 1 juni, får samtliga sökande kandidater svar.

  • Traineeprogrammet startar i september 2014.

För mer information kontakta

  • Sandra Mathisen

    Telefon:+4686951450

Jill Gjörstrup

Läs mer om hur det är att gå Swecos traineeprogram.