Swecos traineeprogram 2015/2016

Är du nyexad civilingenjör, högskoleingenjör eller naturvetare? Vill du vara med och skapa framtidens städer och samhällen? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Sök en plats som trainee på Sweco.

Under nio månader deltar du i ett skräddarsytt program med hållbar utveckling, projektstyrning, affärsmannaskap, presentationsteknik och teambuilding på agendan. Redan från början arbetar du – parallellt med utbildningen – i skarpa konsultuppdrag där du är med och skapar hållbara och värdeskapande lösningar för kunder och samhälle.

Som trainee går du från nytutexaminerad student till professionell konsult med yrkeslivets alla möjligheter framför dig. Du utvecklas snabbt, samtidigt som du bygger upp ett värdefullt nätverk av kollegor och nya vänner.

Så vem är du som söker?

Du är främst nyexaminerad civilingenjör, högskoleingenjör eller naturvetare, men kan också vara nationalekonom, eller ha studerat med inriktning mot samhällsvetenskaplig analys eller IT.

Vid urvalet bedömer vi studieresultat, konsultegenskaper och ditt samhällsengagemang i stort. Att du har goda kunskaper i svenska och engelska är en förutsättning.

Allra viktigast, oavsett utbildning, är att du brinner för samma saker som vi. Vi är 9 000 konsulter på Sweco. Vi har olika yrken och många gånger vitt skilda uppdrag, men vi delar en och samma vilja. Nämligen att bidra till en hållbar framtid.

Ansökningsprocessen startar i februari 2015

I år kommer vi att söka ett 20-tal traineer, inom olika verksamhetsområden och på olika orter i landet, som vill vara med och utforma framtidens städer och samhällen.

Information om traineetjänsterna och hur du ansöker kommer att publiceras på den här sidan den 2 februari, så håll utkik! Sista ansökningsdag är 2 mars.

Vanliga frågor och svar om traineeprogrammet

För mer information kontakta

  • Sandra Mathisen

    Telefon:+4686951450

Sweco på turné med traineebussen 2015

Möt oss på följande platser:

Q&A

Här hittar du vanliga frågor och svar om traineeprogrammet.

Jill Gjörstrup om traineeprogrammet

Läs mer om hur det är att gå Swecos traineeprogram.

Möt Mohammed Taha

Mohammed Taha är en av 17 utvalda till Swecos traineeprogram 2014.

Läs artikeln