Swecos traineeprogram 2015/2016

Ansökningstiden till årets traineeprogram har gått ut och vi har tagit emot rekordmånga sökande. Vi kan inte ta emot fler ansökningar i år men återkom gärna nästa år eller sök något av våra tillgängliga jobb. Samtliga sökande kandidater får svar senast 15 maj.

Under nio månader deltar du i ett skräddarsytt program med hållbar utveckling, projektstyrning, affärsmannaskap, presentationsteknik och teambuilding på agendan. Redan från början arbetar du – parallellt med utbildningen – i skarpa konsultuppdrag där du är med och skapar hållbara och värdeskapande lösningar för kunder och samhälle.

Se traineeprogrammets upplägg

Som trainee går du från nytutexaminerad student till professionell konsult med yrkeslivets alla möjligheter framför dig. Du utvecklas snabbt, samtidigt som du bygger upp ett värdefullt nätverk av kollegor och nya vänner.

Så vem är du som söker?

Du är främst nyexaminerad civilingenjör, högskoleingenjör, arkitekt eller naturvetare, men kan också vara nationalekonom, eller ha studerat med inriktning mot samhällsvetenskaplig analys eller IT.

Vid urvalet bedömer vi studieresultat, konsultegenskaper och ditt samhällsengagemang i stort. Att du har goda kunskaper i svenska och engelska är en förutsättning.

Allra viktigast, oavsett utbildning, är att du brinner för samma saker som vi. Vi är 9 000 konsulter på Sweco. Vi har olika yrken och många gånger vitt skilda uppdrag, men vi delar en och samma vilja. Nämligen att bidra till en hållbar framtid.

Ansökningstiden till årets traineeprogram har gått ut. Vi kan inte ta emot fler ansökningar i år men återkom gärna nästa år eller sök något av våra tillgängliga jobb.

 

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om traineeprogrammet

För mer information kontakta

  • Anna Hultquist

    Telefon:+4686965144

Jill Gjörstrup om traineeprogrammet

Läs mer om hur det är att gå Swecos traineeprogram.

Möt Mohammed Taha

Mohammed Taha är en av 17 utvalda till Swecos traineeprogram 2014.

Läs artikeln

Tidplan

Så här ser processen ut:

Sista ansökningsdag
2 mars

Urvalsprocess och intervjuer
Urval sker löpande och de kandidater som går vidare kontaktas för intervju i mars.

Assessment center
Slutkandidater som går vidare från intervju kommer att kallas till assessment center i april:

Malmö 14 april
Stockholm 20 april

Samtliga sökande kandidater får svar senast 15 maj.

Traineeprogrammet startar
31 augusti 2015