Affärsmässig gruppchef El/Tele – till mellersta Sverige

Affärsmässig gruppchef El/Tele – till mellersta Sverige

Verksamhetsområde
Järnvägsteknik
Region
Dalarnas län
Ansökningstid
2017 - 11 - 02

Sweco har Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Våra konsulter erbjuder tjänster inom hela kedjan, från utredning och analys till projektering, design samt drift och underhåll av anläggningar för spårburen trafik.

Har du kunskaper och erfarenhet inom el/tele? Har du kunskap och erfarenhet inom infrastruktur? Drivs du av att utveckla både personal och affärer och vill jobba som gruppchef? Swecos järnvägskonsulter söker en affärsmässig gruppchef för att utveckla vår grupp inom el/tele i mellersta Sverige. 

Gruppen arbetar med konsulttjänster inom järnväg som projektering, granskning och besiktning av olika elanläggningar. Projekteringsarbetet omfattar i huvudsak framtagning av system-, bygg- och förvaltningshandlingar samt förfrågningsunderlag och utredningsmaterial i tidiga skeden. 

El-lågspänningsanläggningar består av bangårds- och plattformsbelysning, växelvärmeanläggningar och kraft till objekts längs järnvägen. Teleanläggningar består av opto, trafikinformation och radio. 

Gruppen är en av teknikgrupperna inom region Mitt. I dagsläget har gruppen 10 medarbetare.

Som konsult och gruppchef har du personal- och resultatansvar för gruppen. Du ingår i regionledningen tillsammans med sex gruppchefskollegor och rapporterar direkt till regionchefen.

Arbetsuppgifter

 • Utveckla vår affär, verksamhet och våra kundrelationer
 • Driva och medverka i uppdrag
 • Motivera, inspirera och coacha dina medarbetare
 • Rekrytera nya medarbetare

Formella krav  

 • En relevant eftergymnasial utbildning med inriktning mot infrastruktur, elteknik/ energi eller motsvarande
 • Erfarenhet av anläggningsbranschen
 • Goda kunskaper inom el/teleteknik
 • Erfarenhet av ledarskap, t.ex. som chef, projektledare eller uppdragsledare med stort intresse för att utveckla affärer och personal

Meriterande

Tidigare erfarenhet som konsult eller som entreprenör med ett kontaktnät inom branschen


Personliga egenskaper

I rollen som gruppchef söker vi dig som vill jobba i en bred roll där du får ha fokus på teknik, affärer och på utveckling av personal. Det är viktigt att du i din chefsroll är lyhörd och coachande.

För att trivas i denna roll ser vi att du tycker om ett högt tempo, har en stark initiativförmåga och viljan att självständigt driva ditt och ditt teams arbete framåt mot uppsatta mål. Du är en affärsmässig, engagerad, nyfiken person som drivs av att arbeta med fokus på lösningar. Du är en god kommunikatör som andra har lätt att få förtroende för, du inspirerar dina kollegor och trivs med att föra dialog med kunder.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder dig, förutom möjligheten att delta i ett antal av Nordens största samhällsbyggnadsuppdrag inom järnväg, en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister. Du kommer att ingå i ett nätverk av professionella tekniker och specialister där erfarenhetsutbyte och teamarbete mellan kollegor är en naturlig del.

 Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Du får möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Per Olof Olofsson

Regionchef

+4687050699

perolof.olofsson@sweco.se

 

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,5 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök här
 • Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med intressanta profiler. Registrera en spontanansökan om du inte ser en specifik tjänst som matchar din profil. Dina uppgifter sparas då i vår kandidatbas och kan sökas i samband med framtida rekryteringar.

   

 • Här skapar du ett användarkonto. Det går snabbt att skapa kontot. Dina uppgifter är konfidentiella och du får en överblick över dina ansökningar genom kontot. Du kan när som helst logga in och uppdatera eller avaktivera din profil. 

Vanliga frågor om rekrytering

 • Hur förbereder jag mig för en intervju?
 • Kan jag skicka in en spontanansökan?
 • Vad händer när jag skickat in en ansökan till en tjänst?
 • Hur ansöker jag om tjänst?

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.