Nyheter

Bostäder, arbetsplatser och ny arena i förslag om Göteborgs framtid

23 maj 2017
Sweco är med i konsortiet Plats för Göteborg som idag presenterade ett stadsutvecklingsförslag innehållande ett nytt Scandinavium, nytt Valhallabad, 5 000 bostäder, 5000 arbetsplatser och tre nya multisportshallar för breddidrotten samt en ny Lisebergshall.
/siteassets/nyheter/2017/05_maj/non-okumura_770.jpg

Ny i Sverige och på Sweco – Non Okumura

22 maj 2017
Väg- och vattenbyggnadsingenjören Non Okumura kommer från Tokyo i Japan och har hunnit bo i flera länder innan hon flyttade till Sverige. Nu arbetar hon med vattenkraft och dammar på Sweco i Stockholm.

Sweco anlitas för ny kraftanläggning i Rwanda som ska fördubbla landets energiförsörjning och sänka kostnaderna

17 maj 2017
Sweco har anlitats som rådgivare för att kraftigt utöka Rwandas energiproduktion med en ny torveldad kraftanläggning. Swecos energiexperter har genomfört förstudier, assisterat i upphandlingsfasen och kommer att övervaka byggprocessen. 

Sweco rådgivare när Sydafrika växlar till förnybara energikällor

15 maj 2017
Sweco är rådgivare till Eskom, Sydafrikas statliga energibolag, i samband med landets övergång till förnybara energikällor. Uppdraget inkluderar analys av metoder och elnätsdrift samt har beställts av den danska statens biståndsmyndighet Danida.
/siteassets/nyheter/2017/05_maj/arknat_770x380.jpg

Arkitektur förenas med natur vid Höga Kusten

12 maj 2017
Sweco och FriluftsByn arrangerar arkitekturfestivalen Arknat i världsarvet Höga Kusten. Under två veckor i juni kommer arkitektstudenter från hela Norden att designa och uppföra unika vindskydd som placeras ut längs Höga Kusten-leden. Initiativet leder till att öka förståelsen och förstärka kombinationen mellan arkitektur och natur.

SWECO AB (publ) Delårsrapport januari-mars 2017

11 maj 2017
Bästa kvartalet hittills

Utnyttjande av återköpsbemyndigande avseende aktier av serie C i Sweco AB (publ)

10 maj 2017

Sweco utformar framtidens specialistsjukhus i Göteborg

10 maj 2017
Med sin gedigna erfarenhet inom vårdarkitektur har Sweco Architects blivit utvalda att utforma ett av de två specialistsjukhus som planeras stå färdiga i Göteborg 2022. ”Vi är mycket stolta att få vara med och utveckla regionens sjukvård. Det är ett uppdrag som känns både viktigt och fantastiskt roligt att få vara en del av”, säger Josefina Hinnerson, arkitekt och chef för Swecos vårdstudio i Göteborg.

Sweco får uppdrag att utveckla tre stadsdelar i Amsterdam

09 maj 2017
Amsterdams stad har givit Sweco (http://www.sweco.nl/en/) uppdraget som rådgivare och leverantör av teknikkonsulttjänster i tre omfattande stadsutvecklingsprojekt, IJburg-2, Zeeburgereiland och Overamstel. Stadsdelarna är nyckelinitiativ för Amsterdams framtida bostadsförsörjning. 
/siteassets/nyheter/2017/05_maj/ptg-770.gif

Gotland kan få Sveriges första Power to gas-anläggning

03 maj 2017
Gotland har rätt förutsättningar för att producera förnybar gas av överskott från vindkraftsel, visar en ny rapport framtagen av Sweco. Runtom i Europa byggs Power to gas-anläggningar för att ta tillvara energi från förnybara energikällor, och Gotland kan bli först ut i Sverige.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.