Nyheter

Delårsrapport januari – juni 2017 Sweco AB (PUBL)

20 juli 2017
Stabil utveckling på en bra marknad
/siteassets/nyheter/2017/07_juli/mountaser_toulaibah770.jpg

Ny i Sverige och på Sweco – Mountaser Toulaibah

14 juli 2017
Mountaser Toulaibah är certifierad projektledare och civilingenjör inom elektronik och kommunikation. Han kommer från Damaskus i Syrien, men kriget fick honom att söka sig till Sverige för att starta ett nytt liv. Sedan ett knappt år arbetar han på Swecos kontor i Malmö.
/siteassets/nyheter/2017/07_juli/vatgastank770.jpg

Klartecken för åtta nya vätgastankstationer i Sverige

12 juli 2017
En nordisk vätgaskorridor har fått grönt ljus och delfinansiering av EU:s fond för ett sammanlänkat Europa. Finansieringen innebär att åtta nya vätgastankstationer kan byggas i Sverige. Projektet har en budget på 187 miljoner kronor.
/siteassets/nyheter/2017/07_juli/nationalmuseum-770x380.jpg

Renoveringen av Nationalmuseum närmar sig slutet

11 juli 2017
Nationalmuseum i Stockholm är ett statligt byggnadsminne och har bjudit på många utmaningar under den fem år långa perioden av projektering, ombyggnad och renovering. Nu börjar projektet gå mot sitt slut och personalen gör sig redo för att flytta in samlingarna.

Sweco i final i internationell arkitekturtävling

07 juli 2017
Nu står det klart att Sweco har gått till final med tre projekt i den internationella arkitekturtävlingen World Architecture Festival. Det är fjärde året i rad som Sweco deltar i tävlingen som avgörs i höst i Berlin.

Förändrat antal aktier och röster i Sweco AB (publ)

30 juni 2017

Kommuner har olika förutsättningar att nå hållbarhetsmålen visar ny rapport

29 juni 2017
Kommunerna möter olika stora utmaningar inom ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet och det finns såväl synergier som målkonflikter i hållbarhetsarbetet. Det visar 2017 års upplaga av rapporten Sveriges Nya Geografi från Arena för Tillväxt och Sweco.
/siteassets/nyheter/2017/06_juni/odenplan-770x380.jpg

Nu invigs Citybanan

27 juni 2017
Den 10 juli invigs Citybanan, den nya pendeltågstunneln som går mellan Stockholms Södra och Solna. Sweco har deltagit i projektet inom flera delområden och i många olika discipliner.

Sweco utvecklar utformningen av ERTMS när Malmbanan framtidssäkras

26 juni 2017
Sweco har fått det första detaljprojekteringsuppdraget när Malmbanan utrustas med ERTMS, det nya europeiska trafikstyrningssystemet för järnväg. Därmed utvecklar Sweco tillsammans med Trafikverket utformningen av ERTMS när Sveriges järnväg ställer om till framtidens trafikstyrningssystem.
/siteassets/nyheter/2017/06_juni/linbanor770.jpg

Sweco rådgivare när linbana planeras i Göteborg

20 juni 2017
Sweco har uppdrag som rådgivare när en linbana planeras i Göteborg, som den första i sitt slag i Sverige och Norden. Linbanan planeras över älven för att binda samman staden och erbjuder resenärer hög turtäthet till en låg energiförbrukning och låga driftskostnader.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.