Press

Beslut vid Sweco AB:s årsstämma samt styrelsebeslut om återköp och överlåtelse av egna aktier

19 april 2018

Är elbilar redo att köra om bensin- och dieselbilar?

17 april 2018
Elbilar blir ett allt populärare alternativ till konventionella fordon. Men en oro som många upplever är om det går att resa längre sträckor. Vi testade att köra elbil genom Europa – och fann en hel del hinder på vägen.  
/siteassets/nyheter/2017/12_december/snabb_bil_770.jpg

Fler snabbladdare till elbilar längs Sveriges stora vägar

17 april 2018
Var finns det behov av snabbladdare för elbilar längs de stora vägarna i Sverige? Det ska Sweco undersöka på uppdrag av Trafikverket, med syfte att främja fordon med alternativa drivmedel. Allt för att skapa förutsättningar för ett nytt resebeteende och nå ett fossilfritt 2030.

Sweco bidrar till ökad säkerhet i det polska järnvägsnätet

16 april 2018
Sweco har fått i uppdrag av det statliga polska järnvägsbolaget Polskie Koleje Państwowe att öka säkerheten vid järnvägsövergångar. Ordervärdet uppgår till 33 miljoner kronor (3,2 miljoner EUR).

Valberedningen föreslår Åsa Bergman som ytterligare styrelseledamot

13 april 2018
Sweco meddelade idag att bolagets valberedning utöver de tidigare presenterade förslagen föreslår tillträdande vd Åsa Bergman till ny styrelseledamot.

Fredrik Wallner ny vd för Swecos anläggningsverksamhet

04 april 2018
Fredrik Wallner tillträder som vd för Swecos anläggningsverksamhet med över 800 medarbetare i Sverige och blir en del av svenska ledningsgruppen. Han har arbetat i Sweco sedan 1998 och efterträder Ann-Louise Lökholm Klasson som utsetts till affärsområdeschef för Sweco Sverige.

Swecos årsredovisning för 2017

28 mars 2018

Ann-Louise Lökholm Klasson ny vd för Sweco Sverige

28 mars 2018
Ann-Louise Lökholm Klasson tillträder som ny affärsområdeschef för Sweco Sverige och blir en del av Swecos koncernledning. Hon har arbetat inom olika verksamhetsområden i Sweco sedan 2008 och efterträder Åsa Bergman som utsetts till vd och koncernchef.

Sweco utformar nytt sjukhus i Finland

28 mars 2018
Sweco har anlitats för utformningen av ett nytt centralsjukhus i Tavastehus.

Åsa Bergman ny vd och koncernchef i Sweco

26 mars 2018
Åsa Bergman har utsetts till ny vd och koncernchef i Sweco. Hon har 27 års erfarenhet från olika linjechefsroller i koncernen, senast som affärsområdeschef för Sweco Sverige. Åsa Bergman efterträder Tomas Carlsson, som lämnar Sweco efter drygt fem år.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.