SLÅ ROT Göteborg

Beläget vid Gibraltarvallen i Göteborg utformar arkitekter på Sweco ett nytt flerbostadshus i trä. Slå Rot är bostadshuset som utmanar och leder vägen mot hållbart bostadsbyggande.

Fakta

Uppdrag: Slå Rot

Plats: Göteborg

År: 2017 -

Kund: Riksbyggen

Kompetens: Arkitektur, Energi, Miljö, Konstruktion

Ansvarig arkitekt: Kajsa Crona tillsammans med Alexander Kriegelsteiner, Anna Jonsson, Rajaa Oufares, Katarzyna Mudlaff, Stefan Ribbing, Jonas Gabrielsson, Karl Hoff, Joakim Friedrich och Lars Brändemo.

Uppdrag

Slå Rot blir ett hus byggt i trä som leder vägen mot hållbart bostadsbyggande ur flera aspekter. Visionen är framtagen av arkitekter, energi- och miljöexpert, konstruktörer och affärsutvecklare på Sweco.

I Slå Rot möter den senaste tekniken traditionellt hantverk för att skapa ett innovativt och mer hållbart bostadskvarter. Miljömålen är höga och byggnaden kommer rymma blandade lägenhetstyper med flyttbara väggar, lokaler på bottenplan, växthus på balkonger, ekosystemtjänster integrerat på gård och tak samt ett energisystem med solceller på taket. Det kommer även finnas både cykel- och bilpool för att underlätta för de boende. Totalt kommer huset innehålla 45 lägenheter inklusive radhus på taket.

Projektet är ett resultat av en vunnen markanvisningstävling.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.