Sveriges nya geografi

Publikationen Sveriges Nya Geografi utkommer årligen med olika teman. Rapporten kartlägger tillväxt- och utvecklingstrender i Sveriges olika kommuner och regioner i form av lättöverskådliga Sverigekartor med tillhörande analys.

Ladda ner rapporter

Om Sveriges Nya Geografi 2017

Kommunerna möter olika stora utmaningar inom ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet och det finns såväl synergier som målkonflikter i hållbarhetsarbetet. Det visar 2017 års upplaga av rapporten Sveriges Nya Geografi.

Bakom publikationen står Arena för Tillväxt och Sweco. Arena för Tillväxt är ett samarbete mellan Swedbank, ICA och Sveriges Kommuner och Landsting.

Webbsändning

Här kan du ta del av seminariet när förra årets rapport presenterades den 22 september 2016. En panel med representanter från regering och kommuner diskuterade utvecklingen och kommunernas förutsättningar för framtiden.

Se webbsändningen här

Citat

"För att lyckas i det lokala och regionala hållbarhetsarbetet krävs nära samverkan mellan privata och offentliga aktörer där många tar ansvar. Hållbarhetsarbetet behöver vara en självklar del i all verksamhet, inte ses som ett eget verksamhetsområde. Det är också viktigt med tydliga mätbara mål, långsiktighet och ett modigt ledarskap som stimulerar nytänkande. "
Katrien Vanhaverbeke, chef, Arena för Tillväxt.

Kontakt

  • Mats
    Hermansson
    vd, Samhällsanalys och mobilitet
    +4686956565
    Fxvpxn r-cbfg

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.