Affärsområden

Swecokoncernens affärsverksamhet är organiserad i åtta affärsområden: Belgien, Danmark, Finland, Nederländerna, Norge, Storbritannien, Sverige samt Tyskland & Centraleuropa. Varje affärsområde leds av en affärsområdeschef och en finanschef.

Affärsområdesledningsgruppen sammanträder minst fyra gånger per år. Swecos vd och koncernchef samt finansdirektör kontrollerar affärsområdena genom att delta i affärsområdesledningsmöten med vd och finanschef för respektive affärsområde samt genom löpande kontakter. Vd och koncernchefen är också ordförande i affärsområdenas styrelser och finansdirektören är ledamot i dessa styrelser. För samtliga affärsområden gäller Sweco-koncernens regler för ansvarsfördelning mellan affärsområdets styrelse och dess ordförande. Varje affärsområde består av en eller flera divisioner uppdelade efter särskild kompetens. Varje division kan i sin tur ha en indelning efter region, avdelning eller grupp, beroende på antalet anställda.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.