0 av 0 för ""

Grönskande gataKommunkvarten: Health and well-being – which way now? Healthy options for our streets and cities

Enligt FN förväntas cirka 70 procent av världens befolkning — inte mindre än 7 miljarder människor — bo i städer år 2050. Med ökade luftföroreningar, som orsakar skador på såväl människors hälsa som på ekosystemen, kommer stora delar av befolkningen därmed att leva i en ohälsosam miljö.

I den nya Urban Insight-rapporten Which way now? Healthy options for our streets and cities – Sharing speed, street space and liveable futures ser Sweco närhet, förtätning och ”delad hastighet” som viktiga delar i stadsplaneringen för att utveckla våra gator till inkubatorer för hälsa och välbefinnande.

Hör David Lindelöw, en av rapportförfattarna, och Vania Khairallah, talesperson för Urban Insight, berätta mer om hur vi kan samhällsplanera för hälsosamma stadsmiljöer!

Fredag 11 juni, kl. 11.15-11.30

Anmäl dig till webbinariet här

________________

Kommunkvarten vänder sig till dig som arbetar på kommunen eller är intresserad av utmaningarna och möjligheterna inom den kommunala verksamheten. Under en kvart varje fredag har du möjligheten att lyssna till en av våra experter som fördjupar sig i ett ämne, presenterar en lösning eller intervjuar någon kring ett ämne som är aktuellt eller relevant för oss inom samhällsbyggnadssektorn.