0 av 0 för ""

sergels torg med en kartnål

Migreringskurser för dig som jobbar med GIS –  fokus ArcGIS PRO och QGIS

Jobbar din organisation med GIS? Sweco erbjuder nu kortare kurser för er som behöver en push att gå över till ArcGIS Pro eller QGIS. Dessa migreringskurser erbjuds digitalt och genomförs på endast en förmiddag! Syftet är att du på kurserna ska få en introduktion för att sedan på egen hand kunna utforska programmen mer. Vi blandar demonstrationer och klicka-med-moment där du som deltagare får klicka med i gränssnittet. Efter avslutad kurs så erbjuder Sweco även en gratis konsulttimme som deltagarna kan använda för vidare frågor och stöd.

Aktuella migreringskurser:

 

Från ArcMap till ArcGIS Pro – en kurs för ArcMap-användare som behöver en snabb intro i till ArcGIS Pro. Pågår alltid mellan kl 09.00-12.00. Notera att detta tillfälle kräver att du kan använda din organisations licensierade version av ArcGIS Pro (version 2.7 eller senare, Basic-licens), Sweco erbjuder inte en licens för kurstillfället.

Förkunskapskrav: Vana av ArcMap. Du behöver känna till enklare GIS-koncept och termer.

QGIS för ArcGIS-användare – en kurs för användare av antingen ArcMap eller ArcGIS Pro som vill få en intro till QGIS. Pågår alltid mellan 8.30-12.15. Kräver ingen licens, enbart installerad QGIS (latest stable version).

QGIS erbjuder mycket liknande funktionalitet som ArcGIS men är en open source-produkt vilket betyder att det inte finns en licenskostnad.  

Förkunskapskrav: Vana av antingen ArcMap eller ArcGIS Pro. Du behöver känna till enklare GIS-koncept och termer. Kan du en annan typ av GIS-program så kommer du kunna förstå större delen av kursinnehållet, är du osäker så kontakta kursansvarig.

 

 

Fakta om eventet

Var: Alla kurser erbjuds digitalt. Du deltar därmed via ett Teams-möte.

När: 7 juni, 31 augusti, 7 september. Datum och tidpunkt hittar du i anmälningsformuläret.

Språk: Kurserna hålls på svenska.

Anmälan: Anmäl dig här

Kursansvariga: Anna Nordlöv och Helena Falk, Sweco.

anna.nordlov@sweco.se | helena.falk@sweco.se