0 av 0 för ""

Byggnad

8 juni: Business Arena Syd

Den 8 juni öppnas dörrarna för Business Arena Syd, denna gång i Helsingborg och i anslutning till bomässan H22, och liksom tidigare år är Sweco partner. Med en ny monter på plats står vi redo att möta kunder och andra besökare. Business Arena är Sveriges ledande mötesplats inom fastighets- och samhällsbyggnadssektorn.

Monter på Business Arena Syd

I vår nya monter kan du sätta dig ned och samtala med kunder då ena halvan, mötesdelen, har sittplatser med ett bord samt skärm. I den andra halvan av montern finns en 3D-skärm som visar några av Swecos projekt i 3D. Skärmen är interaktiv. Montern har tema Urban Insight vilket innebär att filmer om Urban Insight kommer att visas i mötesdelen, och den nya rapporten ’Building the future through circular data’ kommer att delas ut/kunna laddas ned.

Program

I den här upplagan av Business Arena Syd tar de bland annat upp konjunkturläget, det konstruktiva som görs inom ESG, handel, trygghetsarbete i bostadsområden, det kommande valet och samspelet mellan energi och fastigheter. Från Sweco deltar Amanda Borneke i panelsamtal. Programmet i sin helhet hittar du här!

15:00 – 15:20 Panelsamtal

Det känns som en monumental uppgift att ställa om till en koldioxidneutral samhällsekonomi. Exempelvis finns en oro att produkter som tillverkas av en stålindustri som inte släpper ut koldioxid kommer leda till väldigt höga konsumentpriser. Men forskning visar på att problemen kan vara mer hanterliga än vi tror.

Programledare:

Mia Odabas

Deltagare:

Amanda Borneke, specialist cirkulär ekonomi Sweco
Fredrik N.G Andersson, docent nationalekonomi, Lunds universitet
Patrik Hermansson, strategi- och innovationschef Öresundskraft