0 av 0 för ""

Business Arena Väst

Business Arena är Sveriges ledande mötesplats inom fastighets- och samhällsbyggnadssektorn. Den 9 november öppnas dörrarna upp för Business Arena Väst. Liksom tidigare år är Sweco partner.

Dags för städerna att ställa om till cirkulär ekonomi

Vi har monterplats nummer 15. I år har vår monter temat cirkulär ekonomi, och vi delar med oss av nyckeltal och insikter från senaste rapporten från vår kunskapsplattform Urban Insight by Sweco ”Circular City Transformation – 5 pathways and 15 actions towards circular urban environments”.  Rapporten kan du ta del av i montern och digitalt här. Flera av våra experter från Sweco är på plats och ser fram emot att ses!

Panelsamtal

Tema: Återbruk
Ämne: Från kontorsstolar till marknadsmekanism – återbruk i praktiken i västra Sverige
Tid: 14.15 – 15.15

Återbruk är ett sätt att tänka – från smått till stort. Göteborgs Stad har som mål att minska koldioxidutsläppen från bygg- och anläggningsprojekt i stadens regi med 90 procent till 2030. Staden samarbetar med cirka 40 offentliga och privata fastighetsägare för att utveckla en lokal marknad för återbruk. När Chalmersfastigheter byggde till besökscentret vid Onsala rymdobservatorium satsade man hårt på att identifiera vilka material som kunde bevaras i de befintliga byggnaderna. Vasakronans projekt Kromet har väckt mycket uppmärksamhet och nu kan man dra vissa slutsatser. Företaget Sajkla i Tibro återbrukar möbler för offentliga miljöer. Vad ska man tänka på när man tar steget till återbruk? Vad har aktörerna lärt sig under resan? Är det så att dagens problem på byggmaterialområdet driver på utvecklingen?

Programledare: Amanda Borneke, Sweco

Talare:
Jenny Ekman, vd, Sajkla (Tibro)
Susan Runsten, processledare för hållbarhet, Business Region Göteborg
Anton Franker, Återbruksbyrån
Magnus Tengberg, Affärsområdeschef Fastighetsutveckling, Vasakronan

 

Länkar
Rapport Urban Insight by Sweco – den cirkulära staden

För att se programmet och anmälan på Business Arenas webbplats.