0 av 0 för ""

Andreas Gyllenhammar

Andreas Gyllenhammar tillbaka på Sweco

Fyra snabba med Andreas Gyllenhammar, nygammal hållbarhetschef på Sweco

Hej Andreas och välkommen tillbaka till Sweco! Du har varit härifrån i två år nu. Vad var det som fick dig att komma tillbaka?

– Det är ett nytt läge för hållbarhet i samhällsutvecklingen och jag saknade många härliga människor som jag arbetade med. Uppdraget är numera också utvidgat till att omfatta hela Swecokoncernen vilket är nytt och känns utmanande.

Hur skulle du säga att diskussionen om klimatförändringarna och arbetet med hållbarhet har förändrats under den här tiden?

– Den samhällsomställning vi då förberedde oss för och förstod skulle komma är nu i gång. Hållbarhet för näringslivet har på kort tid gått från att handla om affärsutveckling till att nu skala upp och snabba på lösningar vi på Sweco har kompetens för.

Hur skulle du beskriva dig själv för dem som inte känner dig?

– Jag är en nyfiken norrlänning, klok klimatanalytiker, samhällsengagerad strateg, agil affärsutvecklare och älskar vita vintrar, skidor, foto och familjen.

Vad ser du mest fram emot just nu?

– Att börja jobba! Jag ska sätta tänderna i att vässa omvärldsbevakningen och sätta mig in i allt spännande som hänt på Sweco sedan sist. Jag ser förstås också fram emot en annalkande vit vinter!

Snabba fakta om Andreas
Bor: På Frösön i Jämtland, 150 m från skidliften.
Familj: Fru, en 16-årig son och en 12-årig dotter.
Brinner för: Framtiden, familjen och att se hållbara lösningar sprida sig.
På fritiden: Kopplar jag av med naturupplevelser
Bästa hållbarhetstipset i vardagen: Jag brukar säga att man ska byta bil, men det har ju folk snart gjort! Fortsätt i så fall med något annat B: Biffen, bostaden, banken, butiken.