0 av 0 för ""

Arknat – tre nya vindskydd på plats

I juni arrangerade Sweco tillsammans med organisationen FriluftsByn arkitekturfestivalen Arknat för andra gången i Höga Kusten. Ytterligare tre unika vindskydd utformade i trä av arkitektstudenter finns nu att besöka.

Tidigare under sommaren ägde Arknat rum under två veckor. 15 arkitektstudenter från hela Norden var samlade för att tillsammans utforma vindskydd i trä. Resultatet blev tre nya skydd vid Åsberget, Näske och Körninge, längs med Höga Kusten-leden. Martin Björklund, en av initiativtagarna på Sweco i Örnsköldsvik, är mycket nöjd över arrangemanget.

– Det är häftigt att tänka tillbaka på de två veckorna och vad vi åstadkom! Att på nära håll få följa studenternas kreativitet, problemlösning och laganda är något som etsar sig fast i minnet. Tanken är att de tar med sig delar av Arknats arbetssätt i sitt dagliga arbete och hur vi bygger staden – allt för bästa resultat för människan och naturen, säger Martin Björklund.

Om Arknat
Arknat arrangerades för första gången sommaren 2017 är ett initiativ för att öka förståelsen och förstärka kombinationen mellan arkitektur och natur. Arknat arrangeras av Sweco tillsammans med FriluftsByn.

Läs mer om Arknat och se samtliga vindskydd här och här

Se filmen från årets Arknat.