0 av 0 för ""

Åsa Bergman prisas för mångfaldsarbete

Swecos vd och koncernchef Åsa Bergman utsågs igår till Diversity Impact Leader of the Year, en utmärkelse som tilldelas en person på ledningsnivå som med passion och målmedvetenhet lett utvecklingen av mångfald och inkludering i den egna organisationen.

Diversity Impact Awards hyllar initiativ för mångfald och inkludering inom näringslivet och utmärkelsen Diversity Impact Leader of the Year tilldelas en förebild som aktivt bevisar att kompetens finns i många former utanför gängse normer. Bakom priset står chefsrekryteringsföretaget Women Executive Search.

Åsa Bergman tilldelades priset med motiveringen:

Pristagaren har inte bara lyckats skapa ett av de mest jämställda börsbolagen i Sverige. Årets vinnare har fokuserat på att företaget ska bidra till en hållbar samhällsutveckling i sin affärsmodell och att den avgörande framgångsfaktorn för att lyckas med detta är mångfald och jämställdhet på alla nivåer. Med ett starkt driv och tveklös övertygelse har vinnaren byggt en inkluderande och normbrytande företagskultur med värderingsdrivna ledare och diversifierade team, där olikheter ses som en styrka.

– Jag är väldigt stolt och glad över att få ta emot det här priset, eftersom det är en fråga som jag brinner för och har arbetat målmedvetet med under många år. Vi på Sweco utformar framtidens städer och samhällen och att våra medarbetare har olika perspektiv och erfarenheter är en grund för att vi ska kunna skapa inkluderande miljöer som passar alla. Dessutom vet jag av erfarenhet att mångfald skapar en inspirerande och kreativ arbetsmiljö, säger Åsa Bergman.

Juryn för Diversity Impact Awards består av:

Anna Wikland, VD Google Sverige
Ashkan Pouya, Grundare Serendipity
Cilla Benkö, VD Sveriges Radio
Azita Shariati, VD Sodexo
Jens Henriksson, VD Folksam
Mengmeng Du, Styrelseproffs
Niklas Adalberth, Grundare Norrsken och Klarna