0 av 0 för ""

Barnen i centrum på rysk resort

Barnanpassat och ekologiskt har varit ledorden när Swecos arkitekter utformat den nya resorten Amoreena utanför Moskva, som går i de fyra elementens tecken. Både designkoncept och inredning ingår i uppdraget

Beläget 10 mil sydost om Moskva ska den nya resorten locka medelklassfamiljer och utländska familjer boende i Moskva att spendera aktiv, ledig tid tillsammans.

– Vår beställare har förstått att barn är viktiga beslutspåverkare när det handlar om var familjen semestrar och han vill därför att det ska finnas gott om aktiviteter som attraherar barn, säger Bo Lundberg, som är arkitekt på Sweco och projektledare för projektet.

Swecos arkitekter har tagit fram ett designkoncept för hela hotellet, som omfattar byggnader, omgivningar och aktiviteter. Inredningen ingår också i uppdraget, liksom övervakandet av arbetsritningarna som tas fram av en lokal konsult, samt själva byggprocessen.

Till att börja med planeras för 100 rum. Anläggningen, som byggs i endast två plan, slingrar sig fram som en orm och delas av genom fyra rum som ska representera de fyra elementen – jord, eld, vatten och luft.

Inriktningen på barnfamiljer kommer att genomsyra hela anläggningen. Inomhus planeras för en ”Childrens club” med bland annat sagorum, lekrum och en liten lektionssal där olika aktiviteter, såsom dans, kommer att kunna utföras.

– Utomhus kommer det förstås att finnas lekplatser och olika sportmöjligheter som swimmingpool och tennis, men även en liten sjö, berättar Bo Lundberg.

Ingen resort är fullkomlig utan spa och områdets aktivitetshus kommer att rymma såväl spaavdelning med möjligheter till bastubad och behandlingar, som gym, bowlinghall och squashbanor.

Resorten blir den första i Ryssland med en tydlig ekologisk profil. Swecos installationskonsulter har tagit fram ett program som bland annat inkluderar minskat energiberoende, användning av ekologiska material och hantering av vatten, avlopp och sopor. En köksträdgård kommer att anläggas där grönsaker till den egna restaurangen kan odlas.

När det gäller inredningen har sparsmakat och skandinaviskt, med naturmaterial såsom trä, glas och sten, har legat högt upp på kundens önskelista.

Mer information
Bo Lundberg, bo.a.lundberg@sweco.se Telefon:+46852295313