0 av 0 för ""

Bentley awards

Sweco har vunnit i kategorin ”Advancements in Project Delivery” i årets Bentley Awards – Year in Infrastructure 2020. Vinnarna, i det som kallas för BIM-världens Oscarsgala, utsågs på onsdagskvällen den 21 oktober.

Sweco vann första pris i kategorin ”Advancements in Project Delivery” med bidraget Digitalisering med BIM, vilket är ett samarbete mellan Swecos verksamheter i Sverige, Storbritannien och Nederländerna. Det handlar om en metod att digitalisera utifrån BIM genom en datamodell och en öppen lösning som stödjer samarbete mellan många länder och discipliner.

– Vi är såklart otroligt stolta och glada över denna vinst. Lösningen är en implementering av Swecos designprocess, snarare än ett verktyg eller en produkt. Den underlättar för intressenter att bidra med information och vidareutveckla en digital tvilling av fysiska objekt eller system, säger Anna Nord, CAD Manager på Sweco.

Lösningen gör det möjligt för ett stort antal intressenter att samla, hantera, distribuera och validera projektinformation på ett och samma ställe i realtid.

– Detta är också ett bevis för när samarbete på olika nivåer är ett vinnande koncept. Verksamheten och Sweco IT´s ProjectWise team har sedan implementeringen av ProjectWiselösningen på Sweco 2014, haft ett tätt samarbete. Vi arbetar med verksamheten för gemensamma mål och lyssnar noga på varandra. Det har varit otroligt spännande och roligt att få jobba så här tillsammans, säger Anna Nord.

Motivering till priset
”This initiative implemented a connected digitalized approach across projects undertaken globally by a multi-disciplinary international engineering and design firm. The approach effectively implemented a roadmap for enforcing consistent standards and workflows shifting to a data driven management process and driving proactive project management by leveraging real time automated insights.”

För mer information, kontakta:

Anna Nord, CAD Manager på Sweco, anna.nord@sweco.se

Sofie Sidoli, pressansvarig Sweco Sverige 010-484 50 20, sofie.sidoli@sweco.se