0 av 0 för ""

Daan Cedergren blir tillförordnad vd för Swecos arkitekter i Sverige

Daan Cedergren tillträder som tillförordnad vd för Swecos svenska arkitektverksamhet, med omkring 600 medarbetare över hela landet.

Nuvarande vd Jan Mattsson lämnar Sweco.

Daan Cedergren har arbetat på Sweco sedan 2001 i olika roller, senast som affärsutvecklingschef och tidigare bland annat regionchef, och har ingått i arkitektverksamhetens ledningsgrupp.

– Med våra totalt 1 300 arkitekter är Sweco ett av världens största arkitektkontor och arkitekterna har stor betydelse för hela Sweco – både vad gäller vårt tjänsteerbjudande och vår kultur. I Daan Cedergren får vi en trygg ledare som känner verksamheten i grunden och som är en välkänd person både inom företaget och hos våra kunder. Hans huvuduppdrag blir att leda en fortsatt kundnära arkitektverksamhet med fokus på både affärer och god arkitektur, och även såklart att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra kunder och medarbetare under den här speciella tiden, säger Sweco Sveriges vd Ann-Louise Lökholm Klasson.

– Swecos arkitekter befinner sig mitt i omställningen till det hållbara samhället och gestaltar många av våra viktigaste miljöer. Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av Sveriges mest kompletta arkitekterbjudande, bland annat genom att säkerställa att alla våra lokala kunder får tillgång till den kompetens som är bäst för just dem, oavsett var i landet eller var i Europa den finns. Jag är mycket glad och stolt över förtroendet att leda denna starka arkitektverksamhet, säger Daan Cedergren.

Daan Cedergren tillträder omgående. Jan Mattsson, som varit vd för arkitektverksamheten sedan 2006, lämnar Sweco.

– Jan Mattsson har arbetat i företaget i drygt två decennier och har spelat en viktig roll för Swecos utveckling i Sverige, i synnerhet när det gäller vår starka ställning på arkitekturområdet. Jag vill rikta ett varmt tack till Jan och önskar honom allt gott framöver, säger Ann-Louise Lökholm Klasson.

Se mer av Swecos arkitekter på www.swecoarchitects.com