0 av 0 för ""

Dags att nominera till Hugopriset

I över 30 år har Sweco belönat energisparande idéer och innovationer genom att dela ut Hugopriset (f d Energipriset). Nu söker vi nya innovatörer som brinner för en hållbar framtid och som vågar tänka i nya banor. Nomineringen till Hugopriset 2016 har börjat.

Sweco vill lyfta fram och uppmärksamma initiativtagare inom hållbar samhällsutveckling, modiga personer som vågar sig på innovation och som är en inspirationskälla för andra. Idéerna eller innovationerna behöver inte vara beprövade utan fokus ligger på att de ska vara nytänkande och inspirerande.

Tre priskategorier

Swecos Hugopris omfattar tre kategorier:

  • Årets inspiratör: Utdelas till en person med idéer eller gärningar som inspirerat andra till att bidra i arbetet för hållbar samhällsutveckling.
  • Årets innovatör: Priset delas ut till en person eller en verksamhet för en innovation – exempelvis en produkt, lösning eller tjänst – som har potential att bidra till en hållbar samhällsutveckling på ett resurseffektivt sätt.
  • Årets student: För examensarbete eller annat projekt inom utbildningen som med god akademisk kvalitet har praktisk relevans för en hållbar samhällsutveckling.

Hugopriset 2016 delas ut på Swecos inspirationsdag den 2 februari 2016. Förutom ära, blommor och diplom belönas Årets inspiratör och Årets innovatör med en förgylld skulptur av Hugo Theorells ventil. Årets student får ett stipendium på 25 000 kr för att delta vid en nationell eller internationell konferens.