0 av 0 för ""

Arrangörerna sitter i fikarummet

Dags för IGEday!

Introduce a Girl to Engineering Day äger rum 31 mars och är dagen då tjejer och icke-binära mellan 13-19 år får testa på livet som ingenjör. Vi tog en pratstund med trafikingenjören Astrid Hedeås, geoteknikern Filippa Spånér, vatteningenjören Lovisa Boström och trafikplaneraren Malin Boberg som tillsammans arrangerar dagen på Swecos kontor i Göteborg.

 

Hej Astrid, Filippa, Lovisa och Malin! Hur kommer det sig att ni valt att arrangera ett event på IGE-day?

– Det gör vi för att vi tycker att det är ett bra initiativ att bjuda in unga och skapa en förstahandsupplevelse av ingenjörsyrket. Det ger oss möjlighet att svara på de funderingar som kan finnas och samtidigt få höra våra gästers tankar om framtiden.

 

Vad hoppas ni uppnå med dagen?

– Vår förhoppning är att vi ska kunna ge en inblick i den bredd av teknikområden en ingenjör kan arbeta inom. Vi tror även att det kan vara inspirerande att få träffa kvinnor inom ingenjörsyrket och helt enkelt visa att vi är många inom branschen, men att vi såklart vill bli fler!

 

Vad ska tjejerna få prova på?

– De kommer att få en introduktion av Sweco och en rundtur i lokalerna. Vi kommer att träffa några ingenjörer för att få höra hur en arbetsdag kan se ut för dem, och kanske också få en inblick i något projekt de arbetar med. Vi tar också med oss föregående års koncept med en workshop där våra besökare får testa VR-glasögon och bygga en bro. Det har varit mycket uppskattade inslag.

 

Varför tycker ni att man ska bli ingenjör?

– Det ger en möjlighet att arbeta med samhällsbyggnad! Hos oss på Sweco får man arbeta i en mängd spännande uppdrag som påverkar omvärlden, tillsammans med härliga kollegor.

 

För mer information, kontaktamalin.boberg@sweco.se

På bilden, från vänster: Malin Boberg, Filippa Spånér, Astrid Hedeås och Lovisa Boström.