0 av 0 för ""

Dubbel topp-tio-placering för Sweco

I veckan har både Ingenjörsbarometern och Karriärbarometern presenterat sina undersökningar som visar Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Sweco placerar sig på åttonde respektive sjunde plats när ingenjörerna får välja.

Ingenjörsbarometern är Sveriges Ingenjörer och Ny Tekniks benämning på deras gemensamma nysatsning där de via en enkät kartlägger Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Med en åttondeplats i den rankingen placerar Sweco sig högst bland alla teknikkonsulter, bakom företag som bland annat Google (1:a), Apple (2:a) och Ericsson (3:a).

Karriärbarometern, som företaget Universum ligger bakom, riktar sig till målgruppen de kallar young professionals, vilket innebär yrkesverksamma som arbetat i två till åtta år samt är max 41 år gamla. Även i denna undersökning toppar Google listan.

– Vårt starka arbetsgivarvarumärke är viktigt för vår långsiktiga tillväxt och det är glädjande att se att vi har lyckats hålla en så stabil topp-tio-placering i flera år. Samtidigt märker vi att fler satsar hårt i kampen om ingenjörerna, säger Martin Berg på Swecos HR-avdelning.

Båda undersökningarna riktar sig främst till unga yrkesverksamma ingenjörer och ska alltså inte blandas ihop med Universums FöretagsBarometer för studenter som presenteras under våren.

Läs mer om undersökningarna här:

Ingenjörsbarometern

Karriärbarometern