0 av 0 för ""

Fanny Norkko utsedd till Årets samhällsutvecklare 2019

Årets samhällsutvecklare 2019 är nu korad och vinnaren är Fanny Norkko, civilingenjörsstudent inom samhällsbyggnad med inriktning byggprojektledning på KTH. Stort grattis!

Sweco och Skanska har för femte året i rad korat årets samhällsutvecklare, en utmärkelse som tilldelas en student med brinnande intresse för samhällets utmaningar.

– I år var det en tuff kamp om utmärkelsen. 22 otroligt engagerade och idérika studenter bidrog med förslag på samhällsförbättringar under vår casedag hos Sweco och Skanska tidigare i mars. Det som gör Fanny till 2019 års vinnare är hennes otroliga drivkraft att inom hennes bransch bidra till förbättrade omständigheter ur ett hållbarhetsperspektiv. Hon har även en naturlig samarbetsförmåga och bidrog på att bra sätt till sin grupps presentation på casedagen, säger Amanda Rönn, HR-koordinator på Sweco.

Priset delades ut på Universum Awards 20 mars och motiveringen löd:

”Med energi, glädje och en förmåga att skapa dialog är vinnaren en lagspelare som utmärker sig. Med hennes globala perspektiv och den starka tron på individens egen kraft att skapa ett hållbart samhälle blir årets samhällsutvecklare Fanny Norkko.”

Om Årets samhällsutvecklare:

Studentpriset Årets samhällsutvecklare delas ut av Sweco och Skanska till en student som läser till civil- eller högskoleingenjör inom samhällsbyggnad eller annat relevant område och som brinner för en hållbar samhällsutveckling. Förutom äran får vinnaren en elcykel och en lunch med representant från både Skanska och Sweco inom valfritt hållbarhetsområde.