0 av 0 för ""

Framtidens tidningskiosk invigs i gallerian Mood

Swecos elektronikingenjör Ann-Chatrin Lindgren som projektlett utvecklingsarbetet med tidningskiosken var på plats i Stockholmsgallerian Mood under invigningen.

Tidningskiosken som har skapats av Swecos elektronikingenjörer är en print-on-demand-lösning där tidskrifterna distribueras via internet. Från en bildskärm väljer konsumenten tidskrift som skrivs ut direkt i automaten, en lösning som som minskar miljöbelastningen markant jämfört med dagens tidskriftsdistribution. Dels för att tidskrifterna fraktas via internet istället för med lastbil och dels därför att man slipper returhanteringen som hittills omfattat ca 50 procent av alla tidskrifter som trycks och fraktas, men inte säljs.Under tisdagseftermiddagen invigdes den första kiosken i gallerian Mood i Stockholm.

– Det här är otroligt kul. Nu tar nästa fas vid och det ska bli spännande att följa hur kiosken tas emot av konsumenterna. I slutet av sommaren rullar vi ut ytterligare fyra kiosker som kommer att hamna bland annat i Göteborg, säger projektledare Ann-Chatrin Lindgren.

Sweco har fått uppdraget av journalisten och tv-ankaret Lars Adaktusson och hans bror Hans, genom deras bolag Meganews Sweden AB.

Om du har frågor kontakta Ann-Chatrin Lindgren, ann-chatrin.lindgren@sweco.se