0 av 0 för ""

Fredrik Axby

Publicerad: 2024-02-20

Fredrik Axby tillförordnad divisionschef för Energy & Industry

Fredrik Axby har utsetts till tillförordnad divisionschef för Swecos konsultverksamhet inom energi och industri med drygt 1 000 medarbetare i Sverige.

Fredrik Axby har haft rollen som affärsenhetschef för Energiproduktion och dammar sedan 2021 och innan dess har han varit både regionchef och gruppchef inom Sweco.

–  Det är energi- och industribranschen som driver den gröna omställningen och massor är på gång. Det är en spännande tid och vi har stor potential att utveckla vårt erbjudande och vår position på marknaden ytterligare. Fredrik Axby är en erfaren och uppskattad ledare som har stort förtroende hos både medarbetare och kunder. Med bred förankring i Sweco är han rätt person att leda verksamheten inom energi och industri under den här övergångsperioden, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

– Jag är mycket glad över förtroendet att få leda divisionen och ser fram emot att, tillsammans med mina kollegor, fortsätta utveckla Swecos affär inom energi och industri. Det finns en stor tyngd i vår erfarenhet och förmåga. Genom vår expertis kan vi verkligen göra skillnad för våra kunder och för en hållbar samhällsutveckling, säger Fredrik Axby.

Fredrik Axby tillträder omgående och kommer att ingå i Sweco Sveriges ledningsgrupp. Han efterträder Conny Udd som lämnar Sweco efter nästan nio år.

–  Jag vill tacka Conny för ett fint arbete med att utveckla verksamheten i divisionen och för hans bidrag i Sweco Sveriges ledningsgrupp. Jag önskar honom varmt lycka till, säger Ann-Louise Lökholm Klasson.

Foto: Anna W Thorbjörnsson