0 av 0 för ""

Fredrik Ekelund blir tillförordnad vd för Swecos verksamhet inom IT för samhällsutveckling

Fredrik Ekelund går in i rollen som tillförordnad vd för Swecos verksamhet inom IT för samhällsutveckling med omkring 240 medarbetare i Sverige.

Som tidigare har meddelats lämnar nuvarande vd Maria Gårdlund Sweco vid årsskiftet och den tilltänkte tillträdande vd:n tackar nej till tjänsten av familjeskäl. Processen för att rekrytera en ny ordinarie vd är återupptagen.

Fredrik Ekelund har arbetat på Sweco sedan 1996 i olika roller – bland annat regionchef, QA-ledare och digitaliseringsledare – och har varit en del av verksamhetens ledningsgrupp sedan starten 2001. Under 2015-2018 var han projektledare för Sweco Sveriges införande av ett nytt affärssystem.

– Vår verksamhet inom IT för samhällsutveckling har en viktig roll i utvecklingen av hela Swecos verksamhet och i Fredrik Ekelund får vi en ledare som kan bidra till detta. Hans fokus blir att säkerställa framdrift av affärsplanen för 2020, för att utveckla verksamheten i den riktning som vi är överens om, säger Sweco Sveriges vd Ann-Louise Lökholm Klasson.

– Vi arbetar med uppdrag där vi tillsammans varje dag skapar nytta för våra kunder och för samhället med hjälp av data. I digitaliseringen finns möjligheterna till en hållbar utveckling och jag ser fram emot att ha en viktig roll i resan framåt, säger Fredrik Ekelund.