0 av 0 för ""

Frösö Ängar tog hem Publikpriset vid Rödfärgsgalan

Nyligen tilldelades projektet Frösö Ängar Rödfärgsprisets publikpris i 2014 års tävling. Utmärkelsen ges till det projekt som fått flest röster av allmänheten. Frösö Ängar, som är gestaltat av arkitekter på Sweco, är ett villaområde beläget på ön Frösön i Storsjön, Jämtland.

– Det är mycket roligt och hedrande att vinna Publikpriset vid Rödfärgsgalan. Varför just Frösö Ängar fick flest röster beror kanske på att projektet för många uppfyller drömmen om den röda lilla stugan i modern och funktionell tappning, säger Lennart Köpsén, ansvarig arkitekt på Sweco i Östersund.

Frösö Ängar ligger på ön Frösön i Storsjön i Jämtland. Området består av tvåvåningsvillor med fasader målade med slamfärg i rött och svart. Visionen har varit att skapa trevliga boplatser med utsikt över Storsjön och landskapet.

Rödfärgspriset är ett pris som delas ut vartannat år för att främja nyskapande och modern arkitektur där Falu Rödfärg eller annan slamfärg har haft en framträdande roll för helheten. Samtliga av de nominerade bidragen tävlar om två pris, Rödfärgspriset och Publikpriset.

Läs mer om Publikpriset 2014