0 av 0 för ""

Gammalt myntverk blir modern tingsrätt

På Myntverket i Eskilstuna har Nobel-medaljer, mästerskapsmedaljer och alla Sveriges mynt tryckts, men nu byggs den anrika byggnaden om för att bli tingsrätt. Sweco har lett projekteringsledningen och projektleder nu om- och tillbyggnaden av de nya lokalerna. I förra veckan togs det första spadtaget.

På uppdrag av fastighetsägaren Stenvalvet ansvarar Swecos projektledare för om-och tillbyggnationen av Myntverket som blir Eskilstuna Tingsrätts nya lokaler. Samtliga fastighetssystem byts ut, och alla befintliga innerväggar rivs för att skapa en planlösning anpassad efter verksamhetens behov. Utomhusmiljön kommer omvandlas från stora gräsytor till en välkomnande parkmiljö. I torsdags togs det första spadtaget för ombyggnationen.

– Det är ett väldigt roligt projekt eftersom Myntverket är en anrik byggnad och landmärke som betyder mycket för Eskilstuna. Byggnaden syns på långt håll och har en fin historia. Förutom alla Sveriges mynt, har även vissa OS- och VM-medaljer tillverkats här, säger projektledare Joakim Granberg.

Tingsrätten har vuxit ur sina befintliga lokaler och flyttar därför till Myntverket. I och med ombyggnationen får man fyra extra salar och möjliggör därmed flera förhandlingar samtidigt.

– I projektet tar vi hänsyn till det estetiska samtidigt som vi skapar en lokal anpassad för Tingsrättens verksamhet. Det blir en bättre arbetsmiljö för medarbetarna när lokalerna anpassas till deras behov, säger Joakim Granberg.

För mer information, kontakta:
Joakim Granberg, projektledare, joakim.granberg@sweco.se