0 av 0 för ""

Hussein Chith utsedd till Årets samhällsutvecklare 2017

Sweco och Skanska korade nyligen Årets samhällsutvecklare bland landets studenter. Vinnare blev Hussein Chith, arkitektstudent vid Chalmers tekniska högskola, en visionär och idéspruta med stort engagemang för samhällets utmaningar.

Utmärkelsen Årets samhällsutvecklare, som delas ut av Sweco och Skanska för tredje året i rad vid Universum Awards, ges till en student med brinnande intresse för hållbar samhällsutveckling. Årets vinnare är Hussein Chith vid Chalmers tekniska högskola.

– Det var många kvalificerade studenter som deltog i tävlingen, och liksom tidigare år var det ett svårt arbete att välja en vinnare. Vårt val föll slutligen på Hussein, en ödmjuk visionär som visar stark förmåga att omsätta tankar och idéer i praktisk handling, säger Britt Olin, employer branding-ansvarig på Sweco.

Motiveringen till Årets samhällsutvecklare 2017:

Årets samhällsutvecklare lyfter fram fika som bästa verktyget för samarbete. Med ett stort engagemang för integrationsfrågor och en optimistisk inställning är han att räkna med i vår samhällsutveckling.

– Vi lever i en komplex verklighet och jag tror att samarbete är en nyckel för att skapa ett mer hållbart samhälle. Vi behöver mer samarbete, fler möten mellan människor, för att få fler att dra åt samma håll. Och det är också här som fikat kommer in i bilden, förklarar Hussein Chith vid prisutdelningen.


Om Årets samhällsutvecklare:

Studentpriset Årets samhällsutvecklare delas ut av Sweco och Skanska till en student som läser till civil- eller högskoleingenjör inom samhällsbyggnad eller annat relevant område och som brinner för en hållbar samhällsutveckling. Vinnaren erbjuds två veckor praktik – en vecka på Sweco och en vecka på Skanska – och en prissumma på 10 000 kronor. Utmärkelsen Årets Samhällsutvecklare har delats ut vid Universum Awards sedan 2015.

Kontaktperson

Britt Olin, ansvarig Employer Branding