0 av 0 för ""

Infrastrukturministern på besök hos Sweco

Förra veckan hade Swecos kontor i Göteborg besök av infrastrukturminister Anna Johansson. Anna var på plats för att diskutera framtidens infrastruktur och få en inblick i ingenjörers och arkitekters vardag.

Anna Johansson besökte Sweco för att ta del av vår verksamhet inom infrastruktur, dricka en kopp kaffe med medarbetare och hålla ett anförande på temat Framtidens infrastruktur.

– Vi är jätteglada och tacksamma för besöket med vår infrastrukturminister Anna Johansson. Att vi får möjlighet att visa vad vi gör i olika infrastrukturuppdrag samt höra henne prata om framtidens infrastruktur var mycket givande, säger Lars Almqvist, regionchef på Sweco.

– Det var spännande att få en inblick i Swecos vardag. Jag är säker på att Sweco kommer att arbeta med att ta fram underlag för att motivera olika satsningar i den nationella planen, säger Anna Johansson, infrastrukturminister.

I sitt anförande pratade Anna bland annat om sin syn på infrastrukturpolitiken och infrastrukturpropositionen och om att järnvägen kommer att spela en viktig roll framöver, både för person- och godstransporter. Hon resonerade kring behovet att utnyttja de resurser vi har på ett smartare sätt och via fyrstegsprincipen ifrågasätta om nybyggnation alltid är det nödvändigaste. Hon tog upp att kollektivtrafik, både mellan städer och inom städer, behöver fungera väl och inte kan ersättas av självkörande (privat)bilar.