0 av 0 för ""

Israels Plads, Köpenhamn, är nominerat till ArchDailys utmärkelse Building of the Year 2018.

Internationell arkitekturblogg nominerar danskt torg av Sweco till arkitekturpris

ArchDaily, en av de mest lästa och uppskattade internationella arkitekturbloggarna, har nominerat Swecos landskapsprojekt Israels Plads i Köpenhamn till Building of the Year 2018 i kategorin publik arkitektur. Tävlingen avgörs på torsdag, och du kan vara med och rösta fram det.

Israels Plads ligger i centrala Köpenhamn och är stadens största torg. Platsen som nyligen genomgått en omfattande modernisering har nu chans att vinna det internationella arkitekturpriset Building of the year 2018 i kategorin Public Architecture.

Det är arkitekter på Sweco i Danmark som tillsammans med det danska arkitektkontoret Cobe har utformat torget. Med kvalitativa, hållbara och vackra material har man skapat en plats som håller över tid. Torgets markbeläggning består av granit och i den östra och västra delen ligger en upphöjning för att skapa dynamik och spänning. Israels Plads kan liknas med ett stort vardagsrum med aktivitetsytor av olika slag.

ArchDailys arkitekturpris delas i år ut för nionde året i rad i totalt 15 kategorier. Vinnaren presenteras den 8 februari.

Rösta här på det projekt som du tycker ska vinna Building of the Year 2018. Röstningen är öppen fram till den 7 februari.