0 av 0 för ""

Jämställdhet är en framgångsfaktor för att skapa såväl kreativitet och trivsel som affärsnytta och lönsamhet, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

Jämställdhet en framgångsfaktor

Idag släpptes årets AllBright-rapport, som kartlägger könsfördelningen i börsbolagens ledningsgrupper. Sweco finns även i år med på den gröna listan över jämställda bolag. 

AllBright arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet. Stiftelsen granskar representationen av kön i näringslivet, och släpper varje år AllBright-rapporten, en kartläggning av könsfördelningen i börsbolagens ledningsgrupper. Årets rapport visar att andelen ojämställda bolag minskar för första gången, samtidigt som den gröna listan med jämställda bolag växer.

– För oss har det alltid varit viktigt att aktivt arbeta med jämställdhetsfrågor. Vi arbetar med hållbar samhällsutveckling och för mig går hållbarhet och jämställdhet hand i hand. Jag tror att vi lyckas som allra bäst när vi använder kraften från alla våra olikheter, vare sig det är kön, ålder eller bakgrund vi pratar om. Jämställdhet är en framgångsfaktor för att skapa såväl kreativitet och trivsel som affärsnytta och lönsamhet, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

Läs AllBright-rapporten här.