0 av 0 för ""

Klara Berggren utsedd till Årets Samhällsutvecklare 2020

Årets samhällsutvecklare 2020 är nu korad och vinnaren är Klara Berggren, Masterstudent vid programmet Teknik och Hållbar utveckling med tvärvetenskaplig inriktning inom industriell ekologi på KTH. Stort grattis!

Sweco och Skanska har för sjätte året i rad korat årets samhällsutvecklare, en utmärkelse som tilldelas en student med brinnande intresse för samhällets hållbarhetsutmaningar.

– I februari fick vi träffa engagerade studenter med olika utbildningar och ämnesinriktningar och det gjorde att vi fick ta del av många intressanta diskussioner och kreativa lösningar under casedagen. Klara utmärkte sig genom att visa på ett starkt hållbarhetstänk och hon är dessutom en lagspelare, säger Amanda Rönn, projektledare på Sweco för Årets Samhällsutvecklare.

Priset delades ut under den livesända Universum Ranking Awards 2020 den 11 juni och motiveringen löd:

Årets samhällsutvecklare är en energifylld person som har en förmåga att lyssna in och driva sina och andras idéer framåt. Genom sitt engagemang i hållbarhetsevent bidrar vinnaren till ett djup i diskussionerna med fokus på cirkularitet och samverkan.

– Det känns jätteroligt att ha blivit utsedd till Årets samhällsutvecklare. Det har varit så kul att få delta i casedagen och prata hållbarhet med Swecos och Skanskas experter. Nu ser jag fram emot att få leva upp till titeln framåt i arbetslivet och arbeta med att skapa ett hållbart samhälle, säger Klara Berggren.

Om Årets samhällsutvecklare:
Studentpriset Årets samhällsutvecklare delas ut av Sweco och Skanska till en student som läser till civil- eller högskoleingenjör inom samhällsbyggnad eller annat relevant område och som brinner för en hållbar samhällsutveckling. Förutom äran får vinnaren ta emot en prissumma på 10 000 kr.

För mer information, kontakta:
Amanda Rönn, projektledare Årets samhällsutvecklare, amanda.ronn@sweco.se

Foto: Kristofer Hedlund