0 av 0 för ""

Linköping Centralstation vinner i World Architecture Festival 2014

I hård konkurrens tog förslaget till Linköping Centralstation hem vinst i World Architecture Festival (WAF) i Singapore, där stora delar av världens arkitektkår var samlad under intensiva tävlingsdagar förra veckan. Stationen vann i kategorin Infrastruktur, framtida projekt.

– Linköping Centralstation är ett projekt där både stadens framtida expansion och stationens gestaltning lösts på ett innovativt sätt. Det är ett stort erkännande att den internationella juryn väljer det bland alla kompetenta bidrag, säger Jan Mattsson, vd för Sweco Architects. WAF är en viktig arena där hela världens arkitekter möts, och att ta hem vinst i ett sammanhang som detta är betydelsefullt både för oss som företag och för hela den svenska arkitektkåren.

Projektet är en vunnen internationell arkitekttävling gällande utformningen av Linköpings nya resecentrum och stadsutveckling. Förslaget är framtaget under ledning av Metro Arkitekter, som är en del av Sweco-koncernen, och Rundquist Arkitekter, i samarbete med Sydväst Landskapsarkitekter, Buro Happold och Ramböll.

Sweco Architects var det enda svenska arkitektkontor som var nominerat med så många som fem projekt i årets WAF och tävlade mot bidrag från mer än 40 länder. Finalen ägde rum 1-3 oktober i Singapore.

Jan Mattsson, Vd Sweco Architects, jan.mattsson@sweco.se Telefon:+46852295265

Claes Janson, Ansvarig arkitekt, claes.janson@sweco.se Telefon:+46104844300