0 av 0 för ""

Maria Gårdlund ny vd för Swecos IT-konsulter

Maria Gårdlund utses till ny chef för Swecos verksamhet inom IT för samhällsutveckling, Sweco Position. Mats Hermansson tar över ansvaret för området samhällsanalys och strategi.

Maria Gårdlund har haft en ledande position inom Sweco sedan 2008 och byggt upp en framgångsrik verksamhet inom samhällsanalys och strategi. Hon efterträder Helena Källerman som går vidare inom Sweco-koncernen.

– Det känns otroligt spännande att få förtroendet att driva den fortsatta utvecklingen av Sweco Position och jag ser fram emot att sätta mig in i min nya roll. Jag har ett stort intresse för samhällsutveckling, där ju IT får en allt viktigare roll, och ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare arbeta med nya kunder och nya utmaningar, säger Maria Gårdlund.

– Maria Gårdlund är en engagerad och resultatorienterad person med sinne för affärer och för interaktionen med kunder. Hon bidrar på ett extraordinärt sätt till den strategiska och operativa utvecklingen av Sweco och hennes kundfokus och engagemang för samhällsfrågor gör henne till rätt person att driva Swecos verksamhet inom IT för samhällsutveckling vidare. Samtidigt önskar jag Helena Källerman varmt lycka till i hennes nya uppdrag. Hon har gjort ett fantastiskt arbete med att utveckla verksamheten till Sveriges starkaste partner inom IT för samhällsutveckling, säger Åsa Bergman, vd Sweco Sverige.

Maria Gårdlund tillträder sin nya roll idag den 18 maj. Ny vd för Swecos samhällsanalys- och strategiverksamhet blir Mats Hermansson som också ansvarar för Swecos verksamhet inom trafik och samhälle.

Åsa Bergman, vd Sweco Sverige, asa.bergman@sweco.se telefon:+4686956403

Maria Gårdlund, vd Sweco Position, maria.gardlund@sweco.se telefon:+4686130805