0 av 0 för ""

Maria Lindqvist blir Årets samhällsutvecklare

På Universum Awards, 11 mars, utsåg Sweco tillsammans med Skanska, Årets student i kategorin Årets samhällsutvecklare. Vinnare blev Maria Lindqvist, student vid Lunds Tekniska Högskola, en visionär och idéspruta med brinnande engagemang för samhällets utmaningar.

Priset Årets samhällsutvecklare delades under gårdagskvällen ut av Sweco och Skanska på Universum Awards, där även Sveriges mest attraktiva arbetsgivare bland studenter utsågs. Priset delas ut till en student med brinnande intresse för samhällets utmaningar och årets vinnare är LTH-studenten Maria Lindqvist.

– Vi delar ut priset tillsammans med Skanska då vi tror att vi gemensamt kan hitta kreativa lösningar för ett hållbart samhälle, något vi har sett i gemensamma projekt som Stockholm 2070 och Nya Karolinska Solna. Vi är stolta över att dela ut det här priset till Maria, som i den här tävlingen visade på en otrolig förmåga att kombinera kreativa och drivande hållbara lösningar samtidigt som hon fick med sig, tog hänsyn och lyssnade till sina medtävlande, säger Britt Olin, employer branding-ansvarig på Sweco.

Motiveringen till Årets samhällsutvecklare 2015 Denna person visar ett stort engagemang för det framtida samhället som vi alla kommer att leva i, har ett stort driv, och är väldigt inspirerande som ledare. Personen har även varit lyhörd och sett alla intressenter som medtävlande. Personen har påvisat på hållbara kreativa lösningar under alla delar av tävlingsprocessen. Här har vi en riktig visionär och idéspruta som med all sannolikhet kommer att utveckla och förändra samhällen till det bättre i framtiden.

– Jag tycker att det är viktigt att vi är med och påverkar samhällsutvecklingen. Vi måste hela tiden sträva efter att bli bättre och mer hållbara, säger Maria Lindqvist, Årets samhällsutvecklare 2015, vid prisutdelningen.

Om Årets samhällsutvecklare Studentpriset Årets samhällsutvecklare delas ut av Sweco och Skanska till en student som läser till civil- eller högskoleingenjör inom samhällsbyggnad eller annat relevant område och som brinner för en hållbar samhällsutveckling. Vinnaren erbjuds två veckor praktik – en vecka på Sweco och en vecka på Skanska – och en prissumma på 10 000 kronor.

Britt Olln, britt.olin@sweco.se Telefon:+46104845354