0 av 0 för ""

Metro Arkitekter i Göteborg blir ett med Sweco

I början av augusti blev Sweco Architects i Göteborg 20 personer starkare då Metro Arkitekter och Sweco gick samman. Det innebär att Sweco Architects får ytterligare kompetens inom bland annat infrastruktur, skolor och bostäder.

– Metro Arkitekter har det senaste året drivits som ett dotterbolag till Sweco. Nu är det läge att vi blir ett arkitektkontor med samlad styrka och flyttar ihop mot en gemensam framtid, säger Åke Boustedt, regionchef på Sweco Architects i Göteborg.

Metro Arkitekter har drivit en framgångsrik verksamhet sedan starten 1999 och har gjort flera betydelsefulla projekt som bland annat Göteborgs Centralstation, flera uppmärksammade bostadsprojekt som exempelvis för Poseidon i Göteborg och det prisbelönta Kolla Parkstads förskola. Med kompetensen från Metro blir Sweco ännu starkare inom områden som infrastruktur, bostäder och skolor.

De nya medarbetarna på Metro Arkitekter har tillsammans med övriga Sweco flyttat till de nybyggda lokalerna på Skånegatan mitt emot Ullevi i centrala Göteborg.

Åke Boustedt, regionchef, Sweco Architects Tfn: 073-412 26 20 ake.boustedt@sweco.se

Ola Arnholm, studiochef, Sweco Architects Tfn 070-880 46 08 ola.arnholm@sweco.se