0 av 0 för ""

Metro Arkitekter nominerat till Gasellen 2014

Metro Arkitekter, som sedan april 2014 är en del av Sweco, har nominerats till Gasellen 2014 i Västra Götalands och Hallands län. Gasellen delas ut varje år av Dagens Industri till det företag som vuxit snabbast i Sverige de senaste tre åren.

Gasellstatyetter delas ut i vart och ett av våra 21 svenska län till företag som har vuxit snabbast och som bland annat ökat sin omsättning varje år de senast tre åren. Vinnarna i varje län kommer att delta i Supergasellen som koras i december i Stockholm.

– Jag är väldigt stolt över att Metro Arkitekter är nominerat till det åtråvärda gasellpriset. Metro Arkitekter blev en del av Sweco i våras och de är ett mycket starkt tillskott till vår verksamhet. Att bli nominerad till gasellpriset i sitt län visar på ett framgångsrecept för våra lokala kontor, säger Jan Mattsson, vd för Sweco Architects.

Priset till Gasellen i Västra Götaland och Hallands län delas ut den 25 november i Göteborg och till Supergasellen den 1 december i Stockholm.

En Gasell har:

  • en omsättning som överstiger 10 Mkr
  • minst tio anställda
  • minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret
  • ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
  • ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
  • sunda finanser

Läs mer om årets Gasell här

Jan Mattsson, Vd Sweco Architects, jan.mattsson@sweco.se

Ola Arnholm, Metro Arkitekter, Göteborg, ola.arnholm@sweco.se