0 av 0 för ""

Miljöpris till Swecohuset och AMF Fastigheter

Sweden Green Building Councils nyinstiftade miljöpris har tilldelats Swecohuset och AMF Fastigheter för det hållbara ombyggnadsarbetet. Projektet har genomförts i nära samarbete mellan Swecos experter inom miljö, energi och arkitektur.

Priset delas ut i fyra kategorier och Swecohuset vann i kategorin ”Miljöbyggnad – befintlig byggnad”. Priset, som delas ut för första gången, ska premiera de fastighetsägare och byggföretag som aktivt arbetar med miljöcertifiering och hållbarhet i byggnadsprojekt. Bygg- och fastighetssektorn står för en stor del av världens energiförbrukning och Sweden Green Building Council vill uppmärksamma de företag och organisationer som aktivt arbetar för att minska sin miljöpåverkan.

Ombyggnaden av Swecohuset är ett projekt som visar att det går att skapa en modern och miljöanpassad fastighet av en 60-talsbyggnad.

Åsa Bergman, vd för Sweco Sverige säger:

— Sweco har kunskapen, tekniken och processerna kring hur man miljöanpassar och moderniserar gamla byggnader och AMF Fastigheter har stått för viljan och ambitionen att förverkliga detta i Swecohuset. Nu har vi ett flexibelt kontor som stödjer vårt sätt att arbeta och där vi kan leva som vi lär. Vi är mycket stolta över resultatet.

Swecohuset på Kungsholmen i Stockholm, ursprungligen Svenska Dagbladet-huset, är kulturminnesmärkt. Arbetet med att omvandla fastigheten till ett kontorshus med tydlig miljöprofil inleddes 2010. Alla våningsplan och ytor, cirka 27 000 kvadratmeter, har byggts om med höga miljökrav under hela renoveringsprocessen. Stora åtgärder har genomförts för att mer än halvera energiförbrukningen, som installation av ventilationsaggregat med 90-procentig återvinning, nyttjande av geoenergi och installation av värmepumpar.

Läs mer om Sweden Green Building Councils miljöpris

För ytterligare information kontakta: Åsa Bergman, vd Sweco Sverige 08 695 64 03
Charlotta Liljefors Rosell, affärsområdeschef kontor, AMF Fastigheter 08 696 31 28