0 av 0 för ""

Nominera årets innovatör och årets student

Är du innovatör eller nytänkande student som brinner för en hållbar samhällsutveckling och vågar tänka i nya banor? Eller känner du till någon annan som passar in på beskrivningen? Bra! Det har nämligen blivit dags att skicka in nomineringar till Hugopriset 2015.

– Sweco vill lyfta fram och uppmärksamma initiativtagare inom hållbar samhällsutveckling, modiga personer som vågar sig på innovation och som är en inspirationskälla för andra. Idéerna eller innovationerna som belönas med Hugopriset behöver inte vara beprövade utan fokus ligger på att de ska vara nytänkande och inspirerande. Förra året belönades till exempel IKEA för att de drivit på introduktionen av energieffektiv belysning och solenergi, såväl för sin egen användning som i sitt produktutbud, och studentpriset gick till ett examensarbete om fjärrstyrning av elapparater, säger Ann-Louise Lökholm, vd för Swecos installationskonsulter och medlem i juryn.

Nu tar vi emot nomineringar till Swecos Hugopris 2015:

Årets innovatör

Utdelas till en person eller verksamhet för en innovation med potential att bidra till hållbar utveckling genom resurseffektivitet.

Årets student

För examensarbete som med hög akademisk kvalitet har praktisk relevans för en hållbar samhällsutveckling.

Så här gör du för att nominera

Du kan nominera dig själv eller någon du känner till. Priset är internationellt och det går att nominera ifrån hela världen. Klicka på länken för vidare instruktioner.

Nominera till Hugopriset 2015

Sista dag att nominera i kategorin Årets innovatör är 6 november 2014. För Årets student är sista nomineringsdatum 30 november 2014.

Hugopriset 2015 delas ut på Swecos inspirationsdag den 20 januari 2015. Förutom ära, blommor och diplom belönas Årets innovatör med en förgylld skulptur av Hugo Theorells ventil. Årets student får ett stipendium på 25 000 kronor för att delta vid en nationell eller internationell konferens. På inspirationsdagen kommer pris även att delas ut till Årets inspiratör.

Om Swecos Hugopris

Hugopriset är Swecos pris för innovativ, inspirerande och hållbar samhällsutveckling. Priset är en vidareutveckling av Stora Energipriset och det nya namnet, som instiftades 2013, är en hyllning till Hugo Theorell, grundare av Swecos äldsta bolag. Hugo Theorell tog fram den reglerventil som användes då centralvärme skulle börja installeras i Sverige, bland annat på kungliga slottet i Stockholm, vid förra sekelskiftet. Hans ventil var nytänkande och banbrytande inom uppvärmningstekniken och stod i en klass för sig i mer än ett halvt sekel.