0 av 0 för ""

Örebros framtid och miljonprogrammens utveckling

Under två dagar träffas arkitekter från hela regionen för att diskutera Örebros framtid och miljonprogrammens utveckling.

Vilka erfarenheter finns och hur ser framtiden ut?

Det är frågor som Sweco tar upp under sin regionsträff den 26-27 maj. Då samlas ett hundratal arkitekter från hela regionen under temat Örebros framtid. Arkitekterna träffas, delar med sig av erfarenheter och använder sin kreativitet för att ta fram förslag och idéer för hur miljonprogrammen kan utvecklas för framtidens boende. Christina Krönert-Lindh, teknisk chef på ÖBO, är inbjuden att föreläsa om hur ÖBO ser på förnyelse och renoveringar av de större stadsdelarna i Örebro.

 – Vi hälsar 100 kollegor välkomna från våra systerkontor i Karlstad, Falun, Västerås, Uppsala och Norrtälje. Miljonprogramsområdena är ett av Swecos ”fokusområden” där vi ser stora möjligheter och rentav ett behov att hjälpa till utifrån Swecos samlade kompetens. Vi tycker det är särskilt roligt att vi kan genomföra workshopen tillsammans med ÖrebroBostäder som både har erfarenhet och en fin ambition när det gäller utvecklingen av dessa områden. Det gäller att ta sig an rätt åtgärder och tillgodose de boendets behov, menar Markus Grieser, arkitekt på Sweco i Örebro som är värd för regionsdagarna.