0 av 0 för ""

Rebecca Stridsman Möller utsedd till Årets samhällsutvecklare 2018

Sweco och Skanska korade Årets samhällsutvecklare på Universum Awards i slutet på mars. Vinnare blev Rebecca Stridsman Möller, civilingenjörsstudent vid Luleå tekniska universitet, som brinner för social hållbarhet.

Utmärkelsen Årets samhällsutvecklare, som delas ut av Sweco och Skanska, ges till en student med brinnande intresse för samhällets utmaningar. Årets vinnare är Rebecca Stridsman Möller, vid Luleå tekniska universitet.

– För fjärde året träffar vi engagerade, nyfikna och kompetenta studenter som brinner för att göra skillnad. I år föll valet på Rebecca, som har en stark vision och vilja att skapa ett tryggt samhälle för alla. Hon visar också förmåga att konkretisera sina idéer och omsätta dem till praktisk handling, säger Britt Olin, employer branding-ansvarig på Sweco.

Motiveringen till Årets samhällsutvecklare 2018:
Vinnaren av Årets samhällsutvecklare 2018 vill utforma städer där alla kan känna sig trygga. Med stor beslutsamhet och kraftfullhet driver hen på hållbarhetsarbetet för att visionen om den könsneutrala staden ska bli verklighet.

– Med en tryggare stad menar jag att alla människor kunna känna sig trygga – oavsett kön, ålder, kultur, sexuell läggning eller funktionsvariation. Ingen ska behöva vara rädd för att gå, cykla eller färdas ensam, förklarar Rebecca Stridsman Möller vid prisutdelningen.


Om Årets samhällsutvecklare:
Studentpriset Årets samhällsutvecklare delas ut av Sweco och Skanska för fjärde året till en student som läser till civil- eller högskoleingenjör inom samhällsbyggnad eller annat relevant område och som brinner för en hållbar samhällsutveckling. Förutom äran får vinnaren en elcykel och en lunch med representant från både Skanska och Sweco inom valfritt hållbarhetsområde.
Läs mer