Hej Britt, vad är det för pris ni har vunnit?
– Vi vann silver i tävlingen Magnet Awards, en employer branding tävling som motsvarar reklambranschens Guldägg, så vi är verkligen stolta, säger Britt Olin.

Berätta om Swecos bidrag?
– Sweco tävlade med en intern rekryteringskampanj som heter Connect. Kampanjen gick ut på att alla medarbetare skulle tipsa om sina goda kontakter inom de målgrupper vi eftersökte, vilket var erfarna projektledare, uppdragsledare och specialister, säger Cecilia Stadig.

– Vi bad alla våra medarbetare att tipsa om bra personer som de gärna skulle vilja jobba med och som de tror skulle passa på Sweco. Kampanjen marknadsfördes internt bland annat på intranätet, ute på kontoren, samt via våra chefer till alla grupper. För att få lite extra fart utlyste vi en tävling där den grupp som gett de flesta tipsen vann ett trevligt pris till sin grupp, berättar Cecilia.

Vad var det bästa med Connect-kampanjen tycker du?
– Jag är extra stolt över att mycket av arbetet har gjorts internt. Den här kampanjen hade inte varit möjlig utan alla chefers och medarbetares fantastiska engagemang. Därför är det också extra roligt att vi fick priset, det skapar stolthet att vi har lyckats så bra, säger Britt Olin.

För mer information, kontakta
Britt Olin, employer branding ansvarig, Sweco tfn: 070 762 33 44, britt.olin@sweco.se