0 av 0 för ""

Säkerhet är en hållbarhetsfråga – ny lag ställer högre krav

Säkerhet har länge varit en viktig del av samhällsbyggnad och i takt med att bland annat extremväder, terrorangrepp och miljöföroreningar ökat, har säkerhet blivit allt viktigare. Sweco har lång erfarenhet av att genomföra säkerhetsklassade uppdrag och bjuder nu in till seminarium om den nya säkerhetsskyddslagen.

Säkerhet har blivit den nya hållbarhetsfrågan och är ett av de viktigaste kriterierna när vi planerar framtidens samhällen. Nya typer av hot ställer nya krav. Sweco har en lång historik i att utforma säkerhetsklassade objekt med höga skyddsbehov och är vana att projektera militära och civila anläggningar, både i Sverige och internationellt.

Sedan några månader är Swecos nya säkerhetsskyddschef Pär Landby på plats. Pär har en gedigen bakgrund av säkerhetsarbete i rollen som säkerhetsskyddschef vid Försvarets materielverk, Försvarets radioanstalt och Tullverket. På Sweco har han huvuduppgiften att utveckla Swecos säkerhetsarbete och ansvara för säkerhetsskyddsfrågor. En viktig del i arbetet blir den nya säkerhetsskyddslagen som träder i kraft 1 april i år.

– Med den nya säkerhetsskyddslagen ställs det nya krav på såväl branschen som för Sweco, vilket gör att fler kommer att behöva utveckla sina processer. Vi bjuder nu in till ett seminarium där vi kommer att prata om vad den nya lagen innebär för branschen, säger Pär Landby, säkerhetsskyddschef på Sweco.

Seminariet äger rum den 8 februari och Martin Waern som varit med i arbetet att utveckla den nya lagen kommer att berätta mer. Läs mer och anmäl dig här.

Varför en hållbarhetsfråga?

Under hållbarhetsveckan i Malmö kommer våra experter inom fysiskt skydd att berätta mer om Swecos erfarenhet av att arbeta med fysiskt skydd i samhällsplaneringen och varför säkerhet utgör en av de främsta hållbarhetsfrågorna idag. Välkommen onsdagen den 13 februari, läs och anmäl dig här.

Missade du Swecos välbesökta seminarium från sommarens Almedalen där vi lyfte säkerhet som den nya hållbarhetsfrågan. Du kan titta på den i efterhand här.

För mer information, kontakta:
Pär Landby, säkerhetsskyddschef Sweco, 070-8779894, par.landby@sweco.se