0 av 0 för ""

Stort intresse för hållbart byggande

Hur ska framtidens städer bli gröna, vackra och rättvisa platser där vi kan behålla vår höga levnadsstandard, samtidigt som de är skonsamma mot vår planet?

Intresset för grönt och hållbart byggande är idag större än någonsin. Det märktes tydligt på årets upplaga av Green building konferens med Ekobygg som gick av stapeln den 11- 12 september i Kista, Stockholm. Under två fullspäckade dagar fick deltagarna lära sig mer om den snabba utvecklingen inom hållbart byggande.

– Green building Conference och Ekobygg är en viktig arena för utvecklingen av framtidens hållbara byggande. Här får vi en chans att träffa andra specialister och delta i diskussioner om hur vi ska lösa de utmaningar vi står inför, säger Maria Qvillberg, Miljösamordnare på Sweco.

Sweco fanns på plats med en monter på temat ” Samverkan för Hållbar Samhällsutveckling” och deltog i flera seminarier och debatter. I ”Hållbaren”, mässans öppna möteplats för diskussioner kunde man höra Jan Mattson, Vd Swecos arkitekter, Per Larsson och Mikael Åberg från Swecos projektledare i en debatt om långsiktighet och på mässområdet ledde Ann Legeby från Swecos arkitekter ett inspirerande seminarium om social hållbarhet, med rubriken ”Når stadens resurser dina kvarter”

Över 700 personer deltog i Green buildning conference 2013 och Ekobyggmässan lockade omkring 90 utställare för att presentera den senaste gröna tekniken.

För mer information kontakta Maria Qvillberg, maria.qvillberg@sweco.se, telefon:+4686951498