0 av 0 för ""

Stort intresse på premiären för #SWECOPOWERTALK

Under november till maj besöker Åsa Bergman, vd för Sweco Sverige, fem tekniska högskolor och universitet för att tala om Sweco, om framtiden och om hållbar samhällsutveckling. Först ut var KTH i Stockholm, där sju studenter fick möjlighet att träffa Åsa på en powerwalk och frukost. Därefter följde en lunchföreläsning dit alla intresserade studenter kunde anmäla sig.

I fredags gick startskottet för #SWECOPOWERTALK och intresset för att få träffa Sweco Sveriges vd under en promenad med frukost var stort.

Upplysande event

En av studenterna som valdes ut till promenaden var Hasan Ugur som går Civilingenjörsprogrammet i samhällsbyggnad.

– När det gavs möjlighet att få träffa en av branschens ledare, som var villig att sätta av sin egen tid för att träffa studenter, var det aldrig ett alternativ för mig att tacka nej, säger Hasan.

Under promenaden kunde studenterna ställa frågor till Åsa om sådant de undrade över och det blev många samtal som fortsatte även under den efterföljande frukosten.

– Jag ställde frågor om Åsas karriärval, om Swecos pågående uppdrag och om vilka karriärmöjligheter som finns. Jag är otroligt nöjd med dagen. Det här var det mest intressanta och upplysande event jag varit med om under alla mina år som student, säger Hasan.

Inspirerande med kvinnlig ledare på besök

Även den efterföljande lunchföreläsningen där Åsa Bergman berättade mer om Sweco och om karriärmöjligheterna inom företaget var fullbokad och hade väntelista.

Isabella Andersson studerar datateknik och var en av de 150 studenterna som hade anmält sig.

– Jag tycker att Sweco verkar vara ett häftigt företag. Min syster har gjort sitt exjobb på Sweco och jag har förstått att det finns många intressanta områden att arbeta inom. Själv är jag nog mest intresserad av hållbarhet och energifrågor. Det är viktigt för mig att det finns något större syfte i det jag ska arbeta med. Jag kom också till föreläsningen idag för att det är inspirerande att en kvinnlig ledare kommer på besök. Det är ovanligt, säger Isabella.

Åsa Bergman berättade under föreläsningen om Swecos olika verksamheter och uppdrag, om de utvecklingsmöjligheter som finns hos oss och även om trender vi ser och om de globala målen för hållbar utveckling.

Frågor om kultur och mångfald

Efter föreläsningen hölls en frågestund och studenterna frågade bland annat om vilka utmaningar som finns framöver, om hur olika medborgares perspektiv fångas upp när vi utformar morgondagens samhälle och om hur Swecos företagskultur ser ut.

Åsa svarade att bristen på ingenjörer och arkitekter är en utmaning samt att göra rätt val inom digitaliseringsområdet. Åsa berättade också om arbetet med medborgardialoger där Sweco fångar upp alla olika perspektiv på behov inom till exempel tillgänglighet och säkerhet för att kunna skapa byggnader och samhällen som passar alla. Avslutningsvis berättade Åsa om Swecos kultur och syn på mångfald.

– På Sweco har vi en företagskultur där alla får plats. Våra olikheter är en tillgång för oss och vi eftersträvar att kunna spegla det samhälle som vi är med och utformar. Ni är alla hjärtligt välkomna, avslutade Åsa.

Läs mer om #SWECOPOWERTALK här.