0 av 0 för ""

Björn och Öresundsbron

Publicerad: 2021-10-28

”Sweco är ett fantastiskt företag att jobba på”

Spännande uppdrag har hållit Björn Kvist kvar på Sweco i åtta år efter det att han egentligen skulle ha pensionerats, men nu har han till slut bestämt sig för att det är dags för definitiv pension. Björn har bland annat arbetat med uppdrag såsom Öresundsbron, Citybanan och Norra länken. Men allt började den 22 oktober 1973.

– Jag började på VBB:s vattenkraftsavdelning. De första tjugo åren jobbade jag först med kärnkraft i Sverige och fortsatte sedan med utlandsprojekt. Bland annat har jag arbetat med vattenkraftverket Aswan II i Egypten, det stora kraftverket Uri i norra Indien och kraftverk i Sydamerika. Jag har åkt båt på Nilen när vi gjorde mätningar och fått flyga helikopter i Kashmir i Indien. Jobbet har gett mig upplevelser som jag aldrig skulle fått möjlighet till privat.

Uppdragsledare för stora infraprojekt

De senaste tjugo åren har Björn varit uppdragsledare för stora infraprojekt såsom Norra länken och Citybanan..

– Hemligheten bakom ett lyckat projekt är i grunden alltid att lyssna, vara tydlig och att se till att kunden blir nöjd, säger Björn.

Genom åren har Björn haft minst tio olika jobb inom Sweco.

– De flesta byter arbetsgivare ofta, men i ett företag som Sweco behöver man inte det om man ser till att flytta runt och göra olika saker. Det är bara att berätta för din chef vad du vill göra och höra vilka möjligheter som finns.

”Våga ta för dig och prova nya saker”

Till alla som vill arbeta i stora uppdrag eller ha en karriär som uppdragsledare, poängterar Björn att man måste börja från grunden och jobba sig uppåt.

– De första tio åren är en lärotid, sedan kan du ta på dig mer och mer. Våga säga ja när du blir tillfrågad. Man tänker: Kommer jag att klara det? Du klarar mer än du tror! Våga ta för dig och våga prova nya saker.

Idag, på dagen 48 år sedan han började, slutar Björn på Sweco. Han kommer nu att ägna sig mer åt sina hobbys, bland annat tennis, och ser med värme tillbaka på sina år på Sweco.

– Sweco är ett fantastiskt företag att jobba på och har alltid varit, avslutar Björn.

Vill du också jobba på Sweco? Ta nästa steg i din karriär tillsammans med oss!