0 av 0 för ""

Sweco – branschens attraktivaste arbetsgivare

Sweco blir branschbäst i år då studenter får välja vem de helst ser som sin framtida arbetsgivare i Universums undersökning Företagsbarometern.

– Swecos ökning är den bästa jag har sett i Universums historia, säger Martin Strömqvist, grundare av Universum.

I går, torsdag 6 mars, presenterade Universum resultatet från undersökningen Företagsbarometern. Både på listan bland civilingenjörer och högskoleingenjörer hamnar Sweco i topp.

– Vi är väldigt stolta över att vara branschbäst i Universums Företagsbarometer. På listan över civilingenjörer är vi fyra i årets ranking och på listan över högskoleingenjörer är Sweco på plats nio. Vi är branschbäst i båda kategorierna. Vi har blivit allt mer attraktiva under flera år, men nu är vi bästa teknikkonsultbolag, säger Britt Olin på Swecos HR-avdelning.

På listan för civilingenjörer har Sweco klättrat sju platser, från elfte till fjärde plats, jämfört med förra året. I topp på listan ligger tre internationella jättar: Google, ABB och IKEA. På listan över högskoleingenjörer hamnar Sweco på en nionde plats.

– Båda dessa målgrupper är extremt viktiga för oss på Sweco då vi ser ett stort rekryteringsbehov av ingenjörer de kommande åren. Vi vet av andra mätningar att vi även är attraktiva bland yrkesverksamma ingenjörer, vilket också är viktigt, säger Martin Berg, som arbetar med Employer Branding på Sweco.

Om undersökningen

Universums företagsbarometer är en årlig undersökning i vilken studenter från 30 av Sveriges universitet och högskolor ska ranka sin drömarbetsgivare. I årets undersökning deltog 15336 studenter.

Tema för årets Universum Awards var framtiden och de förändringar som kommer påverka talangmarknaden under de kommande tio åren. Under eftermiddagen hölls seminarium som behandlade frågor så som samhälleliga och teknologiska förändringar som formar de som ska rekryteras inom tio år och vilka utmaningar som kommer att finnas för att företag ska behålla sin konkurrenskrafts. Två talare som fanns på plats var Tomas Carlsson, koncernchef på Sweco och Jessica Petrini, HR-direktör på Sweco.

Ta del av hela företagsbarometern här.

Martin Berg, HR Sweco Sverige, martin.berg@sweco.seTelefon:+4686956614

Britt Olin, HR Sweco Sverige,britt.olin@sweco.se Telefon:+46104845354