0 av 0 för ""

Sweco deltar i toppmöte om klimatlagstiftning

Parlamentariker och lagstiftare från hela världen samlas i Washington DC den 27-28 februari för att delta i GLOBE Climate Legislation Summit. Swecos hållbarhetschef, Andreas Gyllenhammar, har bjudits in för att bidra med Swecos kunskap och expertis inom klimatanalys och hållbar utveckling.

För andra gången arrangeras toppmötet GLOBE Climate Legislation Summit. Över 80 länder kommer att vara representerade i Washington DC för att samverka och lära av varandra med målet att hitta lösningar för att möta klimatförändringar och främja hållbar utveckling. Sweco har fått förfrågan om att delta i det nya rådgivande organet, GLOBE International Advisory Board, som kommer att bestå av sju internationella företag i olika branscher.

– Vår uppgift, från näringslivets sida, är att bistå med kunskap och expertis i klimatrelaterade frågor för att ge input till lagstiftarna. Att Sweco har fått denna förfrågan är verkligen ett erkännande och jag ser fram emot möjligheten att bidra med vår kompetens inom klimatanalys och hållbar utveckling, säger Andreas Gyllenhammar, Swecos hållbarhetschef.

Under toppmötet i februari kommer man bland annat att presentera en omfattande studie som jämför klimatlagstiftningen i 66 länder. Studien kommer att ligga till grund för vidare diskussioner under mötet. Dessutom ska ett nytt partnerskap för klimatlagstiftning lanseras, the Partnership for Climate Legislation. Flera anföranden kommer att hållas av bland andra Christiana Figueres, FN:s klimatchef och Rachel Kyte, chef för hållbar utveckling vid Världsbanken.

Sweco kommer att rapportera från toppmötet i Washington, 27-28 februari, via sociala medier. Följ oss gärna via

ww.blogs.sweco.se/category/swecoshallbarhetsblogg/

www.twitter.com/SwecoSweden

Läs mer om Globe International på www.globeinternational.org

Andreas Gyllenhammar, Hållbarhetschef,andreas.gyllenhammar@sweco.se Telefon:+46636855037