0 av 0 för ""

Ann-Louise Lökholm Klasson

Publicerad: 2022-10-13

Sweco drömarbetsgivare hos civil- och högskoleingenjörer

Sweco är branschbäst när yrkesverksamma civil- och högskoleingenjörer väljer sin drömarbetsgivare. Det visar Universums senaste undersökning som presenterades igår.

Sweco rankas topp tre hos unga och yrkesverksamma civil- och högskoleingejörer. I år delar vi pallplatserna på de båda listorna med Northvolt, Polestar och Volvo Cars. En gemensam nämnare för de högst rankade företagen är att de alla går i bräschen för energiomställningen, vilket tyder på att den aktuella energifrågan påverkar valet av arbetsgivare.

– Det är väldigt glädjande att så många vill vara med och delta i energiomställningen och att Sweco fortsätter öka i attraktivitet hos både unga och seniora yrkesverksamma ingenjörer. Det är viktigt för oss att fortsatt vara en attraktiv arbetsgivare där samhällsutvecklare ges möjlighet att få arbeta i de mest spännande projekten och får sätta sin prägel på framtidens hållbara samhällen och städer, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

Sweco är även branschbäst bland yrkesverksamma med mer än åtta års erfarenhet. En fjärdeplats bland högskoleingenjörer och en sjätte plats bland civilingenjörer innebär att Sweco är branschbäst inom samtliga ingenjörskategorier.

Ladda ned och ta del av rapporterna här.