0 av 0 för ""

Sweco finalist i två kategorier i Bentley Awards

Sweco har utsetts till finalist i två olika kategorier i årets Bentley Awards – Year in Infrastructure 2020. Vinnarna i det som kallas för BIM-världens Oscarsgala, utses på en digital gala den 21 oktober.

Den första kategorin som Sweco nominerats i är ”Advancements in Project Delivery”. Här uppmärksammas uppdraget Digitalisering med BIM, som är ett samarbete mellan Swecos verksamheter i Sverige, Storbritannien och Nederländerna. Det handlar om en metod att digitalisera utifrån BIM genom en datamodell och en öppen lösning som stödjer samarbete mellan många länder och discipliner. Lösningen gör det möjligt för ett stort antal intressenter att samla, hantera, distribuera och validera projektinformation på ett och samma ställe i realtid.

– Lösningen är en implementering av Swecos designprocess snarare än ett verktyg eller en produkt. Den underlättar för intressenter att bidra med information och vidareutveckla en digital tvilling av fysiska objekt eller system, säger Anna Nord, CAD Manager på Sweco.

I kategorin ”Advancements in Roads and Highways” nomineras Sweco för uppdraget Oosterweelverbinding Antwerpen, ett samarbete mellan Swecos verksamheter i Belgien och Nederländerna. Uppdraget handlar om utformningen av en ny motorväg runt Antwerpen i Belgien, vilket är Europas största infrastrukturprojekt just nu. Stora tids- och kostnadsbesparingar har gjorts genom att modellera alla delar av vägdesignen, från skiss till teknik, i 3D med Bentley-applikationer. Det krävdes endast åtta veckor för att göra en betydande förändring i designen när tre designers samtidigt kunde arbeta med en lösning. Genom att simulera och utvärdera en mängd alternativ för en stor ändring, sparade projektet 400 000 euro och fyra månader i tid.

För mer information, kontakta:
Anna Nord, anna.nord@sweco.se